Magyar hírességek - Képzőművészek

   

Bihari Puhl Levente
Festőművészek
Egy szakértő véleménye: Levy - teljes nevén Bihari Puhl Levente 1957-ben született Székesfehérváron. 1983 májusában jártam nála először, akkor még igen szerény siófoki műtermében, és egy komplementer önarcképpel ajándékozott meg. Én ifjú tehetséget, ő pedig atyai jó barátot fedezett fel bennem. Azóta kísérem figyelemmel festészetét.
Bihari Sándor
Festőművészek
(1855, Rézbánya - 1906, Budapest)   Festő. Gyermekéveit Nagyváradon töltötte, 1874-tõl Pesten retusőr, s esténként Székely Bertalan minta rajziskolai tanfolyamának látogatója volt. 1876-tól Bécsben dolgozott, s közben a Képzőművészeti Akadémián képezte tovább magát, melynek 1878-79-ben rendes növendéke lett. 1883-ban Párizsba ment. J. P.
Bikkessy Heinbucher József
Festőművészek
(1767. Pozsony – 1833. Grác), magyar festő.   Bikkessy Pozsonyban született. A Habsburg Birodalom katonatisztjeként a bécsi mérnöki akadémián tanult, később a térképrajzoló lett. A hadsereg katonájaként a soknemzetiségű birodalom több vidékén is szolgált.
Bíró István Zoltán
Festőművészek
Nagyvaradon szulettem 1971-ben, de Szilágysomlyón lakom családommal együtt, van egy fiam. Iden lesz tíz éve annak, hogy ecsetet vettem a kezembe és autodidakta módon művelem azt.
Bíró Sándor
Festőművészek
Bíró Sándor 1939-ben született Budapesten. Művészcsaládból származik. Édesapja és nagyapja is festőművészek voltak. Zana Sándor néven született, a nevelőapja után kapta a Bíró nevet. Három éves korában agyhártyagyulladás következtében veszítette el hallását. Korán megmutatkozott tehetsége és szeretete az alkotás iránt. Budapesten szerzett ötvös mesteri képesítést.
Biszák László
Festőművészek
Biszák László Szekszárdon élő festő vagyok, 1959-ben Gyulán születtem. Rajzzal-festészettel először Gyulán kezdtem foglalkozni Koszta Rozália festőművész bíztatására. Tanulmányaimat autodidakta módon folytattam. 1989-ben kerültem Szekszárdra, itt megismerkedtem Cseh Gábor festőművésszel. Ő a szárnyai alá vett, komoly segítőm, tanítóm a mai napig is.
Blaski János
Festőművészek
háromszoros Munkácsy Mihály-díjas (1957, 1962, 1968) magyar festőművész, tanár. 1946–1949 között a Képzőművészeti Főiskola hallgatója volt Berény Róbert, Burghardt Rezső valamint Barcsay Jenő osztályában. 1949–1952 között a moszkvai Filmművészeti Főiskola diákja volt.
Blinczinger Béla
Festőművészek
„Magamban bíztam eleitől fogva Ha semmije sincs, nem is kerül sokba Ez az embernek " (József Attila: Kész a leltár)   Régen születtem (1949).
Bóc Sára
Festőművészek
A számtalan kipróbált technika közül a legközelebb a festészet áll hozzám és csak utána következnek a többiek. Festés közben megszűnik számomra a világ, ilyenkor a színek a legfontosabbak, melyben kifejezhetem érzéseimet. Világéletemben a színek egymásra hatását kutattam.
Bócsó Rozália
Festőművészek
1960. szeptember 11-én Tatabányám születtem, bányász család gyermeke ként. Az Általános Iskolában Bondor István szobrászművész és Glavatity Márk volt a rajztanárom.

1379 cikk | 23 / 138 oldal