Magyar hírességek - Legújabb cikkek

   

 
Képzőművészek » Festőművészek
festő, grafikus, illusztrátorMesterei Zoltánfi István, Korga György festőművészek.Épületszobrász restaurátorként a Szegedi Nemzeti Szíháznál dolgozott,majd kőszobrászatot tanult és a Magyar Országház épületének külsőfelújításában kőszobrászként vett részt. Festményein nagy hangsúlyt helyez a pontos rajzi kifejezésre,a részletek kidolgozására.
Sonkolyos Márta
Képzőművészek » Festőművészek
Orosházán születtem, itt élek a családommal, köztisztviselőként dolgozom. Gyermekkorom óta vonz a természet varázslatos szépsége, harmóniája és ennek az ábrázolása. Az életem úgy alakult, hogy képzőművészettel sosem foglalkoztam. Rajzolni, festeni nem tanultam. Családom biztatására fogtam ecsetet.
Soós Zsuzsanna
Képzőművészek » Festőművészek
1968-ban születtem Dunaújvárosban, jelenleg Kulcson élek. Gyermekkoromban édesanyám szerettette meg velem a művészetet. Egész életemben szerettem volna kipróbálni magam ezen a területen. 2008 év elején férjemtől kaptam ajándékba egy kezdő készletet. Az ő bátorítására kezdtem el festegetni. Többnyire a magam szórakoztatására festek.
Sóvári Oszkár
Képzőművészek » Festőművészek
Reklám, és alkalmazott grafikával foglalkozik, valamint lakkfestményeket készít merevített farost lemezre. Több hazai és külföldi csoportos, és egyéni kiállításokon szerepelt. (Tiszaújváros, Miskolc, Debrecen, Vaja, - Frankfurt, Vancouver) Szabadfoglalkozású művész. Festményei, és grafikái hazai és külföldi köz.- illetve magán gyüjteményekben megtalálhatók. Festészetében a XX.
 
Képzőművészek » Festőművészek
Baranya megyében egy történelmi múltú kisvárosban élek Szigetváron. Az érettségi megszerzése után elköteleztem magam az egészségügyi hivatásnak, s ez a szerelem 32 éve tart. Nyitott vagyok az új dolgokra, a szépre, szeretem a kreatív alkotó munkát, pl. kötök, horgolok, saját terveim, elképzeléseim alapján, különféle anyagok felhasználásával, kombinálásával.
Stockinger László
Képzőművészek » Festőművészek
Badacsonytördemicen születtem, és itt is élek. Érettségi után a grafika felé vonzódtam, de kezdeti próbálkozásaim után ("Ifjúság" Képző-művészeti pályázat és kiállítás, Veszprém, 1972) az élet más területein dolgoztam. Hosszú "kihagyás" után, 1990-ben kezdtem intenzíven foglalkozni a képzőművészettel, ezen belül elsősorban a tájképfestéssel.
Stonawski Tamás
Képzőművészek » Festőművészek
Festő, grafikus. Bár művészeti érdeklődése korán megnyilvánult, mégis matematika tanári, illetve fizikusi diplomát szerzett. 1995-ben jelent meg saját illusztrációival verseskötete. Műveinek témája változatos készít csendéleteket, aktokat, érdeklik a geometrikus formák. Több vidéki városban volt kiállítása.
Suba Krisztina
Képzőművészek » Festőművészek
1979-ben születtem Debrecenben. Képeimet olajfestékkel készítem, általában vászonra és farostlemezre.. Nagyon szeretem a természetet, ezért legtöbbször tájképeket festek, ritkábban csendéletet. Nem jártam képzőművészeti iskolába, édesapám segítségével kezdtem el gyakorolni.
Sugár Andrea
Képzőművészek » Festőművészek
Autodidakta módon festek, mert élvezem. Élvezem a színek energiáit, a kész festmény látványát. Fejlesztem magam magasabb szintekre. A festés számomra, igazi meditáció, és béke:) Ebben tudom kifejezni, kiélni magam, ebben a rohanó világban. Ilyenkor le lassulhatok, ábrándozhatok, ott vagyok, ahol éppen az ecsettel tartok...
Sugár Gábor
Képzőművészek » Festőművészek
1976. december 29-én születtem Budapesten. Ofszet gépmester a szakmám, de a rajzolás mindig is kedvenc időtöltésem volt. Miközben a Budai Rajziskolában ismerkedtem a rajzolással, festészettel, barátaimtól grafitit tanultam.

1855 cikk | 38 / 186 oldal