Magyar hírességek - Legújabb cikkek

   

Simon Miklós
Képzőművészek » Festőművészek
Magyarországon, Szeged-Tápén, a Tisza és a Maros torkolatánál él és dolgozik.Műhelyében tűzzománc magániskolát és nyári művésztelepet működtet fiataloknak és felnőtteknek tanítja a tűzzománctechnikák ismeretét.A Szegedi Szépmíves Céh alapító tagja.A Szabad Képző-és Iparművészek Szövetségének tagja. „A világ határozott síkokkal való körülhatárolása mindvégig tudatos szándéka marad.
Simon Tünde
Képzőművészek » Festőművészek
„Tört fényű kagylókkal érkeztem a világra,babonás füvekkel, virágszirmokkal, ördögfintorral,gömbölyű boszorkánykavicsokkal.Felhők, napok, csillagok szikráinakbarlanghomályos rajzát hurcoltam magammal,elkezdett kanyaros vonalakat,kis görcsös köröket, befejezetlen görbéket.
Sipos Csaba
Képzőművészek » Festőművészek
25 évesen kezdtem el utazgatni 1998-ban. Egy új világ tárult elém, mintha más dimenzió nyílt volna meg egy olyan vidéki srácnak, mint jómagam. A sivatagtól a metropoliszokon át jó pár helyen megfordultam az eltelt 10 év során, ez festésre ihletett, ami a mai napig tart.
Sipos László
Képzőművészek » Festőművészek
1971-ben születtem Sárospatakon, Magyarországon. Jelenleg Budapesten élek. Rajzolni illetve festeni nem tanultam, művészeti iskolát nem végeztem, de képeimmel sok kiállításon szerepeltem, és több díjat nyertem. Az olajfestés technikájával 1999-ben ismerkedtem meg autodidakta módon, előzőleg főként grafikákat készítettem. 2003. óta festek rendszeresen.
Udvardi Erzsébet
Képzőművészek » Festőművészek
Udvardi Erzsébet 1929. december 27-én született Baján. Szülővárosában Rudnay Gyulától tanult festeni, majd Budapesten elvégezte a képzőművészeti főiskolát, ahol Bernáth Aurél, Domanovszky Endre, Fónyi Géza és Hincz Gyula voltak a mesterei.
Slezák István
Képzőművészek » Festőművészek
Budapesten születtem 1955 - ben. Mint sok más hasonló érdeklődésű embert, engem is gyermekkorom óta foglalkoztat a képzőművészet, azon belül is a festészet, grafika. Fiatalkori munkáim többnyire pasztellkréta és tusrajzok voltak, belekóstoltam a fafaragásba, textilfestésbe, kisplasztikába és minden olyan tevékenységbe, amivel alkotni lehetett.
 
Képzőművészek » Festőművészek
1980-ban Budapesten születtem. Képzőművészeti középiskolában végezetem, festő és szobrász szakon. Régebben évente, majd késöbb két évente, kiállítás rendeztem munkáimból. 2002-óta a Budapesti Történeti Múzeumban középkori kerámia tárgyakat restaurálok. Hétvégéken és hét közben, továbra is festek és készítem kisebb nagyobb méretű képeimet.
Mikszáth Kálmán - DEKRÉTUM BÁCSKAENSE
Írók, költök »
1886   Teringette, hogy tudnak mulatni ezek a bácskaiak! Itthon Magyarországon is hírhedtek, megemlegetés tárgyai. Hátha még akülsõ országokban tudnák, ott emlegetnék csak nagy igazán.
Somogyi Réka
Képzőművészek » Festőművészek
Van egy hely bennem, ahova semmilyen út nem vezet. Próbálom megérezni, tapasztalatot szerezni róla, megismerni, szaglászni utána vagy belekóstolni, de mindez hiábavaló. Van egy hely bennem, amiről semmit sem tudok, mégis a legjobban érdekel, és oda vágyom. Amióta élek így van ez.
 
Képzőművészek » Festőművészek
1945–ben születtem a Somogymegyei Kadarkút községben a Dömötörffy család házában, anyai nagymamám Dömötörffy Anna rokonainál.1985 – óta főfoglalkozású festőként dolgozom. 2004 – ben a GÉNIUSZ - EURÓPA Nemzetközi Találmányi és Képzőművészeti Kiállításon melyet Budapesten rendeztek GÉNIUSZ – BUDAPEST Díjat kaptam.

1855 cikk | 37 / 186 oldal