Napló

   

10.19 Kétféle életvitel
Mert szoros az a kapu, és keskeny az az út, amely az életre visz... (Mt 7,14) Jézus itt kétféle életútról, életvitelről beszél. Valaki vagy az egyiken, vagy a másikon jár, harmadik lehetőség nincs. Mi a különbség köztük? A bejárat mérete más. A széles útra bármit vihet magával az ember. Érdemeit, bűneit, kíséretét... A szoros kapu előtt azonban mindent le kell rakni.
10.20 Egyikük visszatért
Arcra borult Jézus lábánál, és hálát adott neki. (Lk 17,16) Amikor egyszer Jézus úton volt, tisztes távolból tíz leprás kiáltott neki: Jézus, Mester, könyörülj rajtunk! Ő elküldte őket a papokhoz, akkoriban ők igazolhatták, hogy nem fertőző betegek, közösségbe mehetnek. Mire odaértek, mind meggyógyult.
10.21 Szüntelen hála
...mindenben hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra.
10.22 Imádság - minden helyzetben
Én pedig imádkoztam a menny Istenéhez, majd ezt mondtam a királynak...
10.29 Az első szeretet
  De az a panaszom ellened, hogy nincs meg már benned az első szeretet. (Jel 2,4) Ez egy levélből vett idézet. Jézus Krisztus levelet írt az efézusi gyülekezetnek, amelyben sok mindenért megdicséri, de utána ezt hiányolja életükből: az első szeretet eltűnt. Mit jelentett ez akkor és ma? Az első század végén a keresztény gyülekezetek intézményesedni kezdtek.
10.BAKONYI BETYÁRNAPOK. I.ORSZÁGOS BETYÁRTALÁLKOZÓ ZIRC, 2008, AUGUSZTUS 8 – 9
10.BAKONYI BETYÁRNAPOK. I.ORSZÁGOS BETYÁRTALÁLKOZÓ ZIRC, 2008, AUGUSZTUS 8 – 9        Ma már nem a szeretett Bakonyomban élek, hanem az Alföld Gyöngyszemében Gyulán. Mikor tudomást szereztem róla, hogy 2017 – ben is megrendezik Zircen a Bakonyi Betyárnapok – Országos Betyártalálkozót, egy kicsit én is nosztalgiázni kezdtem ezzel kapcsolatban.
1038 aug 15-én hunyt el István király
  Az ünnepet Szent István király is megülte, sőt e napon ajánlotta Magyarországot a Szűzanya oltalmába. Ezért nevezzük Krisztus szülőanyját Magyarország égi pártfogójának, vagyis Patrona Hungariae-nak. (Az ünnep még amiatt is kötődik első királyunkhoz, hogy 1038-ban e napon hunyt el.)    Boldogasszony anyánk   Videó http://www.youtube.
 
Hol vannak isteneid, amelyeket csináltál?... segítsenek rajtad bajodban, ha tudnak! (Jer 2,28) Az ember eredendően vallásos, imádni akar valamit vagy valakit. (Ezt használják ki a diktátorok.) Ha nem a valóban létező, élő Istent imádja, akkor készít magának isteneket. Ha nem imádja a Teremtőt, imádni fogja a teremtményeket (Róm 1).
13:1 a magyarok javára!
1927   Magyarország – Franciaország 13:1Harmincötezer főnyi közönség jelenlétében katasztrofális vereséget szenvedett a francia csapat a magyar válogatott csapattól, amelyet a publikum ujjongása a végsőkig fanatizált.
1848 MÁRCIUS 15. EMLÉKEZETE
            1848 MÁRCIUS 15. EMLÉKEZETE   KEDVES ISMERŐSEIM ÉS BARÁTAIM!      Édesapám Nagy Bálint Parasztköltő több versében és egy ünnepi megemlékező beszédében írt az 1848 – 49 – es Forradalom és Szabadságharcról élete során.

4609 cikk | 8 / 461 oldal