Napló - Legolvasottabb cikkek

   

Házassággondozó előadások Temesváron
Szeretettel meghívjunk házastárssával együtt egy HÁZASSÁGGONDOZÓ előadássorozatra, 2013. november 4-6 között a Mária-téri Református Templomba (str. Timotei Cipariu nr.1.), minden este 6 órai kezdettel.   Dr. Pálhegyi Ferenc pszichológus előadásaiban a férfi és nő közötti különbözőségekre és azok biblikus áthidalására, a konfliktusok Isten szerinti megoldására hívja fel.
Jégpályák
A Városligeti Műjégpálya 1870. január 29-én kezdte meg a korcsolyázó tömeg fogadását, mikor is Rudolf koronaherceg ünnepélyesen megnyitotta kapuit. A jégpálya megnyitását az 1869.
1956. NAPJAI EGY KIS BAKONYI  FALUBAN BAKONYSZENTKIRÁLYON.  Mire emlékszik, egy akkor 8 éves gyermek?
           1956. NAPJAI EGY KIS BAKONYI FALUBAN BAKONYSZENTKIRÁLYON. Mire emlékszik, egy akkor 8 éves gyermek?          Utólag már halványodnak az emlékei az embernek 65 évesen, de évtizedekkel ezelőtt leírt jegyzeteim alapján megpróbálom felidézni azoknak a napoknak a történéseit.
Tóth Ágnes gyermekversei
2011-ig 5 gyermekvers kötetem jelent meg. A blogomban szereplő verseket ezekből a kötetetkből válogattam.  A költemények tulajdonképpen Virág unokám gondolatai, kérdései, véleményei az őt körülölelő világról: az emberekről, állatokról, tárgyakról, a természetről, a hétköznapokról és ünnepekről, a jó és a rossz fogalmáról.
MIRE VALÓ A KÉS ÉS VILLA?  Avagy szégyellnivaló ennek „nem szakszerű” használata?
              MIRE VALÓ A KÉS ÉS VILLA? Avagy szégyellnivaló ennek „nem szakszerű” használata?          Bakonyszentkirályon, egy Veszprém megyei kis Községben születtem egy szegény paraszt családban. Legalábbis ezt tartom Szülőfalumnak, pedig hivatalosan Zircen a Kórházban jöttem a világra.
HÁROM ÉVES LETTÉL…  Patrik Kis Unokám Születésnapjára
            HÁROM ÉVES LETTÉL… Patrik Kis Unokám Születésnapjára   Három Éves Lettél Drága Kis Unokám, Nem Tudok Dalt Játszani, Mert Nincs Zongorám, De az Istenünk Éltessen Még Sokáig, Jussál El Mindenkor Ahhoz a Határig, Aminek Küszöbét Át Szeretnéd Lépni, Kitűzött Célodig Azután Elérni.
10.29 Az első szeretet
  De az a panaszom ellened, hogy nincs meg már benned az első szeretet. (Jel 2,4) Ez egy levélből vett idézet. Jézus Krisztus levelet írt az efézusi gyülekezetnek, amelyben sok mindenért megdicséri, de utána ezt hiányolja életükből: az első szeretet eltűnt. Mit jelentett ez akkor és ma? Az első század végén a keresztény gyülekezetek intézményesedni kezdtek.
Istené a bosszúállás!
Istené a bosszúállás! "Ne fizessetek a gonoszért gonosszal, vagy a gyalázkodásért gyalázkodással, hanem ellenkezőleg: mondjatok áldást, hiszen arra hívattatok el, hogy áldást örököljetek." 1 Péter 3,9   Semmi sem töri meg annyira a lelket, mint a bántalmazás: értéktelennek, jelentéktelennek és kihasználtnak érzni magát az ember.
IFI-ISTENTISZTELET: MIT HOZ A JÖVŐ?
Kedves Fiatalok!   Advent karácsonyi készülődés itt Temesváron jó nagy hó kinn hideg forró tea, forralt bor ajándék Ajándék AJÁNDÉK Isten ajándéka Isten AJÁNDÉKA a világnak, az embernek, az emberiségnek: JÉZUS JÉZUS: Mert egy gyermek születik nékünk,  FIÚ adatik nékünk, és az uralom az ő vállán lészen, és hívják nevét: CSODÁLATOS TANÁCSOS, ERŐS ISTEN, ÖRÖKKÉVALÓ ATYA...
Mezőségi Szenteste
   Összeverődött a kis csapat, Ferike és két fiútestvére, s három elsőunokatestvér. Ők voltak a nagyfiúk a családból. Nagymamának tizenhét unokája, kilenc leány s nyolc fiú. Két fiú csak most tanúl járni, így hát hatan vannak. Előző vasárnap már megbeszélték az útvonalat, kikhez mennek. Sándor, a legidősebb közülük, ő vezeti a kis csapatot.

4869 cikk | 28 / 487 oldal