Zöld övezet - Kertészkedés - Vegyszerek nélkül

   

Hogyan védekezhetünk a növényi kártevők ellen vegyszerek nélkül?
A levéltetvek táplálkozásuk során szívogatják a növény leveleit, amik görbülnek, torzulnak, színük, alakjuk eltér a normálistól. A levéltetvek mézharmatot választanak ki, amelyet darazsak, hangyák látogatnak, a korompenész megtelepszik rajta, aminek következtében megfeketedik a levél, és sokszor a termés is értéktelenné, fogyaszthatatlanná válik.
Permetezés a biokertben 1.
Mi ellen mivel permetezzünk szelíd módon? (Mi is az a bió?)  Valamikor régen, amikor először találkoztam a biotermesztéssel, akkor szinte mindenki számára a kukacos alma volt az első, ami eszébe jutott. Az akkori felfogás szerint minden bió volt, amit nem permeteztek. Lassan és szerencsére mára ez a felfogás lassan kezd megváltozni.
Permetezés a biokertben 2.
Használjunk növényi és természetes anyagokat a gombák elleni permetezéskor. Talán még korai permetezésről beszélni, de a tél végi metszés elvégzése után lassan a gyümölcsfák és bokrok téli lemosása is elkövetkezik.
Talajfertőtlenítés környezetbarát módon
A fonálférgek törzse az ízeltlábúaké után a második legfajgazdagabb az állatvilágban. Közel 20 000 leírt fajuk ismert. Köztük van szabadon élő faj is és növényeken-, állatokon élősködő is. A számunkra hasznot jelentő fajok rovarokon élősködő, un.
Vegyszermentes kertészkedés
Hogyan tudjuk a kártevőket kordában tartani? A növényeket megtámadó betegségek, kártevők között kiigazodni egyre nehezebb. Se szeri, se száma a gombás-vírusos-rovarkartévős problémáknak. Ilyenkor legtöbben már nyúlnak is valami méregért, attól remélve a megoldást. Ha egy mód van rá, a házi kertekben kerüljük a gyakori növényvédő szeres kezeléseket.

5 cikk | 1 / 1 oldal