Zöld övezet - Természet-esen

   

10 tanács a környezetbarát élethez
10 tanács, hogy "biomamivá" válhassunk...   Egyre inkább bebizonyosodik, hogy nekünk magunknak kell tennünk valamit, hogy a Földnek legyen jövője, hogy gyerekeink ne elsivatagosodott vidéken éljenek, hogy az évszakok ne tűnjenek el.
A hamu 25 féle felhasználása
A fahamut az emberiség évezredeken át nagy becsben tartotta. Igen sokoldalú felhasználhatósága a háztartásokban nélkülözhetetlen volt. A fa elégetésekor keletkező hamu számos értékes ásványi sót tartalmaz. Erősen lúgos kémhatású, pH-értéke 10-13 közé esik. A lúg tisztító hatása a káliumtartalomtól függ, ezért az egyes fafajták hamujából eltérő erősségű lúg keletkezik.
A növények biológiája – a természetes légtisztítók
2012. május 18. az első nemzetközi "Fascination of Plants Day" ("Azok a Csodálatos Növények" Nap), amikor az évnek legalább egy napján a növények kerülnek a figyelem középpontjába. A növényvilág evolúciója milliárd évekkel ezelőtt kezdődött, a legkorábbi maradványok több mint 3 milliárd évesek.
A nyírfa folyékony kincse a nyírvíz
Nyírfanedv - A nyírfa folyékony kincse a nyírvíz   Hasonlít a friss víz ízéhez, egy kis édeskés mellékízzel, valamint a fa aromájával. "Édös virics foj a fából, Jere ki rózsám a házból, Én bemennék, de az anyád Tudom, hogy haragszik reám."   /székely népdal/ Nyírfanedv története  A nyírfa nedve évszázadok óta értékes itala az emberiségnek. Már a XIII.
A szobanövények hatékonyak a beltéri légszennyezés tisztítására
Zöld-doktorok A közönséges szobanövények hatékonyak a beltéri légszennyezés tisztítása ellen vívott harcban.
A szódabikarbóna 47 féle felhasználási módja
Az emberiség egyik fő dobása a környezeti szennyezőanyagok, a tisztító-és testápoló termékek csatornákba mosása és vízrendszereink vegyi anyagokkal való elárasztása. Nem csoda hát, ha a halakban nehézfémek, a delfinekben pedig triclosan van (rovarirtószer). Egyszerű és nagyszerű tervem tehát, hogy mindenkit biztassak arra, hogy használja a szódabikarbónát az alábbi 47 féle módon.
Gyógynövénnyel a rovarok ellen
Ha megfelelő növényeket telepítünk a megfelelő helyre, távol tarthatjuk a betolakodókat.   Bazsalikom   Népszerű fűszernövény, könnyen termeszthető. Pikáns ízt ad ételeinknek, illata pedig távol tartja a legyeket. Erkélyen cserépbe ültetve, a balkonveteményes részeként rovarriasztóként is helytáll.   Babérlevél   Elűzhetők vele a fülbemászók, ormányos bogarak.
Hagyma védőoltás helyett!
Az ötlet annyira egyszerű és olcsó,hogy semmi akadálya annak,hogy kipróbáljuk odahaza. A következő a leírt krónika. 1919-ben a nagy gripa világjárvány idején ,mint tudjuk 40 millió ember esett áldozatul és voltak családok ahol nem ütötte fel a fejét a kórokozó.
Házi készítésű dezodor
Itt van a jó idő, és reméljük, hogy amíg csak lehet, velünk is marad. A nagy meleg azonban izzadással is jár, amelynek intenzitása igencsak egyénfüggő. Ma már tudjuk, hogy az izzadást megakadályozni butaság, hiszen ez nemcsak hűt a nagy melegben, de egy fontos méregtelenítő folyamata is a szervezetnek.
Házi szúnyog csapda
Szükséges elemek: 1 csésze víz 1/4 csésze barna cukor 1 gramm élesztő  2 literes palack Útmutató: 1.. Vágjuk le a műanyag palackot a felénél. 2.. Keverjük el a barna cukrot forró vízzel. Hagyjuk kihűlni. Amikor a kihűlt, öntsük a palack alsó felébe. 3.. Add hozzá az élesztőt. Nem kell keverni. Szén-dioxidot állít elő, amely vonzza a szúnyogokat. 4..

19 cikk | 1 / 2 oldal