Zöld övezet - Legújabb cikkek

   

Kert szalmabálán
Kertészkedés »
Az új bálákat ősszel szerezzük be, mert ősszel könnyebben jutunk bálához. Nem kell őket zárt helyen tárolni. Csak helyezzük el őket a kertben, közel a felhasználási helyükhöz. A csapadék, az időjárás nem árthat nekik. Ez is része a szalmabálák ültetéshez való előkészítésének. A tényleges előkészítő munkákat tavasszal, a kiültetés előtt kezdjük meg (beöntözés, trágyázás).
Powercanister
Környezetvédelem »
2015 nyarán a pittsburgi INPEX®, The Invention Show-n két aranyérmmel volt dijazva a Powercanistert működtető technológia - Tudomány és Játék kategóriákban - ahol azt értékelték ahogyan két elektród és tiszta viz elektrokémiai reakcióját egy apró elektrónika segitségével sikerült látványosan megcsapolni.
Mosószer készítése vadgesztenyéből
Természet-esen »
Így készíts tökéletes mosószert vadgesztenyéből! – sokszor kipróbált, bevált recept + fotók     Nagyon piszkálta a fantáziámat, mitől is habzik esőkor a mellettünk lévő parkban a lepotyogott sok vadgesztenye. Mert hátha valami klassz plusz tulajdonsága is van, amit még kamatoztatni is lehetne a háztartásban. Aztán rátaláltam a magyarázatra.
A nyírfa folyékony kincse a nyírvíz
Természet-esen »
Nyírfanedv - A nyírfa folyékony kincse a nyírvíz   Hasonlít a friss víz ízéhez, egy kis édeskés mellékízzel, valamint a fa aromájával. "Édös virics foj a fából, Jere ki rózsám a házból, Én bemennék, de az anyád Tudom, hogy haragszik reám."   /székely népdal/ Nyírfanedv története  A nyírfa nedve évszázadok óta értékes itala az emberiségnek. Már a XIII.
A hamu 25 féle felhasználása
Természet-esen »
A fahamut az emberiség évezredeken át nagy becsben tartotta. Igen sokoldalú felhasználhatósága a háztartásokban nélkülözhetetlen volt. A fa elégetésekor keletkező hamu számos értékes ásványi sót tartalmaz. Erősen lúgos kémhatású, pH-értéke 10-13 közé esik. A lúg tisztító hatása a káliumtartalomtól függ, ezért az egyes fafajták hamujából eltérő erősségű lúg keletkezik.
Gyógynövénnyel a rovarok ellen
Természet-esen »
Ha megfelelő növényeket telepítünk a megfelelő helyre, távol tarthatjuk a betolakodókat.   Bazsalikom   Népszerű fűszernövény, könnyen termeszthető. Pikáns ízt ad ételeinknek, illata pedig távol tartja a legyeket. Erkélyen cserépbe ültetve, a balkonveteményes részeként rovarriasztóként is helytáll.   Babérlevél   Elűzhetők vele a fülbemászók, ormányos bogarak.
Takarítási trükk
Természet-esen »
A szódabikarbóna és a citrom tisztító hatásai sokak számára ismertek. Ha egy praktikus és ötletes formában szeretnénk használni, tegyünk egy üres, szórófejes üveg aljára egy keveset, engedjük fel vízzel, és használjuk úgy, mint bármely más tisztítószert!                         
Házi készítésű dezodor
Természet-esen »
Itt van a jó idő, és reméljük, hogy amíg csak lehet, velünk is marad. A nagy meleg azonban izzadással is jár, amelynek intenzitása igencsak egyénfüggő. Ma már tudjuk, hogy az izzadást megakadályozni butaság, hiszen ez nemcsak hűt a nagy melegben, de egy fontos méregtelenítő folyamata is a szervezetnek.
Mosogatógép-tabletta természetbarát módon házilag
Természet-esen »
Körülbelül 14 tablettához 100 g szódabikarbóna 50 g só 12 g borkősav (használhat citromsavat is) 1/4 pohár víz Így készítse el Egy tálkába öntse bele a szódabikarbónát, a sót meg a borkősavat, és kevergetés közben kis adagokban adagolja hozzá a vizet. Akkor éri el a megfelelő állagot, mikor már sűrű, krémes a massza.
Olcsó, természetes ablak tisztító
Természet-esen »
Hozzávalók: ecet víz papír Régen is bevált, miért ne működne ma is? 1 csésze vizet és 1 csésze ecetet keverj össze egy szórófejes flakonban és kész a bio ablaktisztító. Vagy: fél liter víz citrom illóolaj 1 ek citromsav+alkohol     

103 cikk | 1 / 11 oldal