Zöld övezet - Legtárgyaltabb cikkek

   

Természetesen melegíts, ne mikrohullámú sütőben
Természet-esen »
Elvégezték a következő kísérletet, vizet forraltak fatüzelésű kályhán, gázégős tűzhelyen, elektromos főzőlapon és mikrohullámú sütőben.Majd a felforralt vízben magokat csíráztattak. A fatüzelésű kályhán forralt vízben a magok 75%-a,gázégős tűzhelyen forralt vízben a magok 50%, elektromos főzőlapon forralt vízben a magok 25%, mikrohullámú sütőben 0%-a kelt ki.
Kávézacc a háztartásban, a kertben, a szépségápolásban
Természet-esen »
Ha rendszeresen kávézol, eszedbe ne jusson kidobni a szemétbe a kávéfőzés során keletkezett zaccot. Jó lesz az még sok mindenre... Kávézacc a háztartásban Házi súroló, zsíroldó A kávézacc tisztítóereje érdességében és savasságában rejlik, éppen ezért kiváló alternatív súrolószer; zsíros, olajos vagy éppen rozsdás felületek tisztításra tökéletes.
A szódabikarbóna 47 féle felhasználási módja
Természet-esen »
Az emberiség egyik fő dobása a környezeti szennyezőanyagok, a tisztító-és testápoló termékek csatornákba mosása és vízrendszereink vegyi anyagokkal való elárasztása. Nem csoda hát, ha a halakban nehézfémek, a delfinekben pedig triclosan van (rovarirtószer). Egyszerű és nagyszerű tervem tehát, hogy mindenkit biztassak arra, hogy használja a szódabikarbónát az alábbi 47 féle módon.
Hagyma védőoltás helyett!
Természet-esen »
Az ötlet annyira egyszerű és olcsó,hogy semmi akadálya annak,hogy kipróbáljuk odahaza. A következő a leírt krónika. 1919-ben a nagy gripa világjárvány idején ,mint tudjuk 40 millió ember esett áldozatul és voltak családok ahol nem ütötte fel a fejét a kórokozó.
A hamu 25 féle felhasználása
Természet-esen »
A fahamut az emberiség évezredeken át nagy becsben tartotta. Igen sokoldalú felhasználhatósága a háztartásokban nélkülözhetetlen volt. A fa elégetésekor keletkező hamu számos értékes ásványi sót tartalmaz. Erősen lúgos kémhatású, pH-értéke 10-13 közé esik. A lúg tisztító hatása a káliumtartalomtól függ, ezért az egyes fafajták hamujából eltérő erősségű lúg keletkezik.
Házi szúnyog csapda
Természet-esen »
Szükséges elemek: 1 csésze víz 1/4 csésze barna cukor 1 gramm élesztő  2 literes palack Útmutató: 1.. Vágjuk le a műanyag palackot a felénél. 2.. Keverjük el a barna cukrot forró vízzel. Hagyjuk kihűlni. Amikor a kihűlt, öntsük a palack alsó felébe. 3.. Add hozzá az élesztőt. Nem kell keverni. Szén-dioxidot állít elő, amely vonzza a szúnyogokat. 4..
Powercanister
Környezetvédelem »
2015 nyarán a pittsburgi INPEX®, The Invention Show-n két aranyérmmel volt dijazva a Powercanistert működtető technológia - Tudomány és Játék kategóriákban - ahol azt értékelték ahogyan két elektród és tiszta viz elektrokémiai reakcióját egy apró elektrónika segitségével sikerült látványosan megcsapolni.
Budapest védett és különleges állatai, növényei
Természeti kincsek »
Budapest nyüzsgő betonrengetegében talán nem is gondolnánk mennyi védett növényt és állatot lehet felfedezni. Persze, nem a belvárosban, hanem a külső területek zöld szigetein vagy a hegyes-dombos budai oldalon kell keresgélni.
Hortobágyi Nemzeti Park
Természeti kincsek » Nemzeti parkjaink
A Hortobágy Európa legnagyobb szikes pusztája. Itt alapították meg Magyarország első nemzeti parkját 1973-ban, a 81 ezer hektár kiterjedésű Hortobágyi Nemzeti Parkot (HNP). A terület a Világörökség része.
A nyírfa folyékony kincse a nyírvíz
Természet-esen »
Nyírfanedv - A nyírfa folyékony kincse a nyírvíz   Hasonlít a friss víz ízéhez, egy kis édeskés mellékízzel, valamint a fa aromájával. "Édös virics foj a fából, Jere ki rózsám a házból, Én bemennék, de az anyád Tudom, hogy haragszik reám."   /székely népdal/ Nyírfanedv története  A nyírfa nedve évszázadok óta értékes itala az emberiségnek. Már a XIII.