Zöld övezet - Legújabb cikkek

   

Rák ellen
Természet-esen »
Szabó Gyuri bácsi a bükki füves ember elmondta, hogy rákban nem lehet meghalni. Mert a szervezet öngyógyító, ilyenkor az immunrendszert kell erősíteni és az adott rákra való növényeket használni. Testünkben mindig vannak rákos sejtek és ezeket a szervezet normális esetben kordában tartja. Ha gyengül az immunrendszer, akkor képesek csak az elburjánzásra.
Házi szúnyog csapda
Természet-esen »
Szükséges elemek: 1 csésze víz 1/4 csésze barna cukor 1 gramm élesztő  2 literes palack Útmutató: 1.. Vágjuk le a műanyag palackot a felénél. 2.. Keverjük el a barna cukrot forró vízzel. Hagyjuk kihűlni. Amikor a kihűlt, öntsük a palack alsó felébe. 3.. Add hozzá az élesztőt. Nem kell keverni. Szén-dioxidot állít elő, amely vonzza a szúnyogokat. 4..
Természetes anyagokkal is lehet tiszta a fürdőszoba
Természet-esen »
Teljesen mindegy, hogy fürdés után lezuhanyozza-e a kádat, attól az néhány nap alatt bekoszolódik: elég, ha csak olajos fürdőt vesz, vagy hajat mos. A kád aljára és falára így is, úgy is lerakódnak a szürke foltok, amiket aztán hiába dörzsölget szórakozottan zuhanyozás közben a lábujjaival. Igen, a kádat, zuhanytálcát rendszeresen kell tisztítani, hogy csillogó fehér maradjon.
Időpróféták a kiskertben
Kertészkedés »
A folyamatos környezetszennyezés hatására az időjárás alaposan megtréfált minket. A jó konyha kiindulóalapjának tekinthető kiskert azonban kisegíthet: az alábbi, 1859-ből származó megfigyelések ugyanis akár most is érvényesek lehetnek, hiszen ezeket elsősorban a növények viselkedésének megfigyelésére alapozták.
Hagyma védőoltás helyett!
Természet-esen »
Az ötlet annyira egyszerű és olcsó,hogy semmi akadálya annak,hogy kipróbáljuk odahaza. A következő a leírt krónika. 1919-ben a nagy gripa világjárvány idején ,mint tudjuk 40 millió ember esett áldozatul és voltak családok ahol nem ütötte fel a fejét a kórokozó.
A szódabikarbóna 47 féle felhasználási módja
Természet-esen »
Az emberiség egyik fő dobása a környezeti szennyezőanyagok, a tisztító-és testápoló termékek csatornákba mosása és vízrendszereink vegyi anyagokkal való elárasztása. Nem csoda hát, ha a halakban nehézfémek, a delfinekben pedig triclosan van (rovarirtószer). Egyszerű és nagyszerű tervem tehát, hogy mindenkit biztassak arra, hogy használja a szódabikarbónát az alábbi 47 féle módon.
Természetesen melegíts, ne mikrohullámú sütőben
Természet-esen »
Elvégezték a következő kísérletet, vizet forraltak fatüzelésű kályhán, gázégős tűzhelyen, elektromos főzőlapon és mikrohullámú sütőben.Majd a felforralt vízben magokat csíráztattak. A fatüzelésű kályhán forralt vízben a magok 75%-a,gázégős tűzhelyen forralt vízben a magok 50%, elektromos főzőlapon forralt vízben a magok 25%, mikrohullámú sütőben 0%-a kelt ki.
Május, a munka dandárja a kertben
Kertészkedés »
Munka, munka....... Ha bárkit megkérdeznék, biztosan azt állítaná, hogy a legtöbb munka a kertben májusban van. (meg amikor betakarítunk, meg amikor.......) Az biztos, hogy ilyenkor van a legkevesebb tétlen nézelődés.
Vethetők a kabakosok (Április)
Kertészkedés »
A kabakosok palántanevelése, szaporítása. A kabakosok a dinnyék, az uborkák és a tökfélék. Ezek meleg igényesebbek, mint a gyökérzöldségek.Termesztésük esetén az alább leírtak nagy általánosságban érvényesek.                                   Földből, komposztból és érett trágyából készítettem keveréket a magoknak. Lehet gyepkockába is vetni.
Paradicsomok ültetése a szabadba (Április)
Kertészkedés »
Egyre több a virág, több a szín, melegebb az idő. Élednek a kertek. A beköszöntő jó idő hatására melegszik a talaj. Április 20-25 között a fejlett, legalább 20 cm magas, elégséges gyökérzettel rendelkező paradicsom palántákat ki lehet ültetni.                                   Némelyik paprikám már virágos, de nem ültetem még ki őket szabadba.

103 cikk | 2 / 11 oldal