Hozzávalók:
20 dkg cukor
2 kiskanál kakaó
35 dkg tejpor
25 dkg Rama margarin
mazsola, kókusz, dió tetszés szerint
Elkészítés:
A margarint egy lábosba tesszük a cukorral, felolvasztjuk, hozzáadjuk a kakaót. Pár percet hagyjuk főni, ezután hozzáadjuk a tejport és tetszés szerint mazsolát, kókuszreszeléket vagy diót. Jól összekeverjük.
Hozzávalók:
20 dkg étcsoki
2 ek konyak
2 ek vaj
3 ek tejszín
kakaópor
Elkészítése:
1. Olvaszd össze lassú tűzön a tejszínt a vajjal és az apróra tördelt csokival.
2. A tűzről levéve keverd bele a konyakot, majd tedd félre hűlni.
3. Ha kihűlt, keverd habosra és simítsd egy sütőpapírral bélelt tálcára.
4. Tedd egy napra (lefedve) a hűtőbe.
5.
Könnyű, szolid sütemény. Nem túl édes, különleges élmény a minden szeletbe belesütött fél szem körte. Egy ételsor igazi megkoronázása lehet.
Elkészítési idő: 75 perc
Hozzávalók (5 szelethez)
62 g mandulaliszt (darált mandula)
62 g liszt
62 g porcukor
62 g kristálycukor
2 db kicsi tojás
42 g vaj
1 nagy teáskanál tejföl
25 g sütőpor
só, citromhéj, vaníliás cukor
2.
Hozzávalók:
a kelt tésztához:
60 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 dl langyos tej
6 dkg nádcukor
csipet só
1 tojás
5 dkg darált dió
5 dkg puha vaj
50 dkg magozott szilva és ringló vegyesen
a tetejére:
1 dl tejszín
1 tojás
2 tojássárgája
4-5 ek nádcukor
némi fahéj és vanília
Elkészítése:
A kelt tészta hozzávalóiból (a szilvát kivéve) lágy tésztát dagasztottam (é...
Hozzávalók 2-4 személyre:
25 dkg burgonya
30 dkg liszt
2 tojás sárgája
3 dkg zsír
2 dl tej
2 dkg élesztő
olaj
1 kiskanálnyi cukor
só
A krumplit főzd meg héjában, majd hámozd meg, és törd át. Dolgozd össze a liszttel, tojássárgával, zsírral, sóval és a tejben cukorral felfuttatott élesztővel.
Hozzávalók: 3-4 főtt burgonya, (lehet maradék tört krumpli is), l kis fej hagyma, l tojás, só, bors, 2 kanál maceszdara, olaj a sütéshez.
A burgonyát villával összetörjük beleadjuk a tojást, a kockára vágott hagymát, elkeverjük a maceszdarával, sóval, borssal, majd a masszából gombócokat formálunk. Lelapítjuk őket, majd olajban mindkét oldalukat kisütjük.