Kedves barátaim! Újságírói pályám során rengeteg érdekes emberrel találkoztam és sok különös emberi sorssal, élettörténettel (vidámakkal és tragikusakkal), gazdagodtam. Persze nekem is megvan a magamé sok izgalmas történettel, melyeket úgy gondoltam meg kell osztanom másokkal is. És persze van néhány fantázia-szülte alkotásom is. Így jöttek létre a novelláim, karcolataim, elbeszéléseim, amelyeket most megosztok Veletek, hogy nevessetek és sírjatok rajtuk vagy okuljatok belőlük.

 

Tóth Ágnes: A d o l f

Váratlanul tört rám szilveszter éjszakáján, amikor már éppen eluntam az unalmas ünnepi műsor nézését. A csendben jól hallottam mekkora zörgést csap a konyhában. Mikor rányitottam, ijedten kapta fel a fejét, zavartan pislogott és cseppet sem tudta titkolni, hogy éppen a frissen levágott kenyérhéjat eszi.

- Adolf - ,szóltam rá -, nem sül ki a szemed? Lopod a lakásomból a drága kenyérhéjat? És micsoda tisztességtelen dolog az, hogy csak úgy, minden előzetes értesítés, kopogtatás nélkül állítasz be hozzám!

- Kikérem magamnak az Adolf megszólítást –, csattant fel - és különben

is mi közös lakásban élünk és én akkor jövök be, amikor akarok. Azzal elindult a fürdőszoba felé.

- Á, szóval a szappanomat is te lopod, te gazember! – kiabáltam és

követtem. – Sőt, te vagy az, aki éjszakánként zörögsz, kaparászol és levered a szappantartót a kagylóról. Feljelentelek magánlaksértésért!

- Na-na. Lassan a testtel. Én laktam itt hamarabb. Te törtél be az én

lakásomba! Nagyon jól megvoltam addig, míg mindenféle konyha- és szappanszaggal el nem árasztottad az otthonomat és az idegemre nem mentél a magnód bömbölésével.- Alászolgája – böffentette – és eltűnt a fürdőkád alatti résben.

- Na, várj csak – morogtam utána -, majd kapsz tőlem egy kis zsíros szódát és üvegvattát.

- Én meg feljelentelek az Állatvédő Ligánál - sziszegte ki a likon, és csak úgy villogott a szeme. – És személyi jogsértésért is beperellek, mert azt merted nekem mondani, hogy Adolf! Engem ne hasonlíts Hitlerhez! Az egy patkány volt! – kiabálta mérgesen , aztán eltűnt a kanálisban.

Azóta nem találkoztunk.

Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2012. augusztus 5. Szerkesztette: Tóth Ágnes
Nézettség: 589


   


Tetszik