Napló - Legújabb cikkek

   

KERTÜNK VÉGÉNÉL  A CSATORNA TÚLOLDALÁN…  Szép virágot nézegetve a kertünk végéből.
              KERTÜNK VÉGÉNÉL A CSATORNA TÚLOLDALÁN… Szép virágot nézegetve a kertünk végéből.
IMMÁR TIZENHÉT   HÓNAPJA NINCS BÉKE…  Békének még a közelségében sem vagyunk.
            IMMÁR TIZENHÉT  HÓNAPJA NINCS BÉKE… Békének még a közelségében sem vagyunk.   Immár tizenhét hónapja nincs Béke Ukrajnában, ahol dúl a háború.
ELSŐ LECSÓFŐZÉSEM GYULÁN   BOGRÁCSBAN 2023. 07. 22 – ÉN.
  ELSŐ LECSÓFŐZÉSEM GYULÁN  BOGRÁCSBAN 2023. 07. 22 – ÉN.         A hosszú évek során már sokszor írtam róla, hogy milyen nagy kedvelője vagyok gyermekkoromtól fogva, az igazi falusi lecsónak. Annak a fajtának, amit még Áldott Emlékű Drága Édesanyámtól lestem el és később meg is tanultam.
MIKOR A NAGYMAMA   ELKEZD OLVASNI…
                MIKOR A NAGYMAMA  ELKEZD OLVASNI…   Mikor a Nagymama elkezd olvasni, Odalép hozzá a kis unokája. Kis kezével elkezdi simogatni, Mire felderül gyönyörű orcája.   Mögöttük a ház fala kopottas már, És az unoka kis széke most üres, Mert onnan kelt fel, ami nem is nagy kár, Hiszen a Nagymama arca érdekes.
KIKÉREM MAGAMNAK,  HOGY HÜLYÉNEK NÉZZETEK…  Büszke Magyarok, mikor csordul ki a pohár?
                KIKÉREM MAGAMNAK, HOGY HÜLYÉNEK NÉZZETEK… Büszke Magyarok, mikor csordul ki a pohár?   Kikérem magamnak, hogy hülyének nézzetek, Ti Országrabló, aljas, hazug gazemberek! Nem most léptem le a falvédőről, mert immár Hetvenhatodik évbe járok és tán nem kár Értem annyira, mint a jövő nemzedéknek, Akik azt hiszik, majd szebb világ elé néznek, Pedig ...
A TÚRÓS - BUGYOR ILLATA
                A TÚRÓS - BUGYOR ILLATA   Drága Jó Édesanyám újra itt vagyok, Mik ezek konyhádban oly csodás illatok? Két szép míves kezed látom, gyúr serényen, Sodrófád nyújtogatja tésztád keményen. A nyers tészta illata is már izgató, Tűzhelyben az égő fa hangja pattogó.   Túrós - bugyor és puffancs készül gyermekem, Ezeket sodorja most fáradt két kezem.
KIS LEGÉNYKE ELINDULT   VILÁGOT LÁTNI…
                KIS LEGÉNYKE ELINDULT  VILÁGOT LÁTNI…   Kis legényke elindult világot látni, Házon kívüli létezést kipróbálni. Kicsi batyujába tett elemózsiát, Egy kicsi vizecskét és pár szem cukorkát.   Botocskája végére ráakasztotta, Észrevétlenül elindult a nagy útra. Duzzogott, nem köszönt el a Szüleitől, Sem a még nála is kisebb testvérétől.
HOVÁ TŰNT AZ ŐSI VÉR  AZ EREKBŐL MAGYAROK?
HOVÁ TŰNT AZ ŐSI VÉR AZ EREKBŐL MAGYAROK?   Hová tűnt az Ősi vér az erekből Magyarok? Hová tűnt Árpád szelleme? Ne marakodjatok! Nagy baj van, ha magyarnak magyar az ellensége, Nagy baj van, ha a magyarnak nincs magyar testvére. Fájó, ha magyar szekeret több irányba húzzák, Ki a magyarabb magyar? Folyton csak ezt vitatják.
10 ÉVES MÁR A VALENTINUS IRODALMI OLDALAM.
                10 ÉVES MÁR A VALENTINUS IRODALMI OLDALAM.   KEDVES BARÁTAIM ÉS ISMERŐSEIM!     Éppen 10 évvel ezelőtt elindítottam egy új Facebookos oldalt, ahova kizárólag csak a verseimet és prózai írásaimat hozom fel írott, fotókkal vagy videókkal kiegészített formában.
EGY LÓERŐS TRABANT   VÁGTAT A SZÉLBEN…
              EGY LÓERŐS TRABANT  VÁGTAT A SZÉLBEN…   Egy lóerős Trabant vágtat a szélben, Valóságban és nem Tündér mesékben. Gazdája nem kormánykerékkel vezet, Hanem gyeplő, ostori igyekezet Irányítja az élő motorféleséget, Amely nem okoz neki nehézséget.   Sajnos, sem a lóerő fogyasztását Nem tudom, sem a járműnek gazdáját.

5056 cikk | 20 / 506 oldal