Közérdekű információk - Egyszerűsített honosítás

   

Letelepedési eljáráshoz benyújtottam a felmenőim egykori magyar állampolgárságát igazoló anyakönyvi kivonatokat. Ezeket fel lehet használni ebben az eljárásban?
Gyakran ismételt kérdések
Letelepedési eljáráshoz benyújtottam a felmenőim egykori magyar állampolgárságát igazoló anyakönyvi kivonatokat.
Ki dönt a honosítási kérelem ügyében?
Gyakran ismételt kérdések
Ki dönt a honosítási kérelem ügyében? A közigazgatási és igazságügyi miniszter előterjesztése alapján a kérelemről a köztársasági elnök dönt.Forrás: allampolgarsag.gov.hu
Magyar hatóságok által kiállított kárpótlást megállapító határozat elfogadható? Nagyapám szovjet fogságban volt mint magyar katona, ez alapján kapott kárpótlási jegyet.
Gyakran ismételt kérdések
Magyar hatóságok által kiállított kárpótlást megállapító határozat elfogadható? Nagyapám szovjet fogságban volt mint magyar katona, ez alapján kapott kárpótlási jegyet. Igen, teljes mértékig elfogadható ez a dokumentum is.Forrás: allampolgarsag.gov.hu
A kérelemhez csatolt önéletrajznak milyen adatokat, információkat kell tartalmaznia?
Gyakran ismételt kérdések
A kérelemhez csatolt önéletrajznak milyen adatokat, információkat kell tartalmaznia? Az önéletrajz tartalmazza a kérelmező életútjának legfontosabb állomásait születésétől napjainkig: a fontosabb személyes és a tanulmányok végzésével kapcsolatos adatokat, a családi körülményeket. Nem professzionális, szakmai önéletrajz az elvárás.Forrás: allampolgarsag.gov.hu
Megszerezhetem-e én is a magyar állampolgárságot az alapján, hogy a házastársam valamelyik felmenője magyar állampolgár volt?
Gyakran ismételt kérdések
Megszerezhetem-e én is a magyar állampolgárságot az alapján, hogy a házastársam valamelyik felmenője magyar állampolgár volt? Nem, az egyszerűsített honosítási eljárásban a házastársaknak külön-külön kell a törvényben előírt feltételeket, így a felmenő egykori magyar állampolgárságát is igazolniuk.Forrás: allampolgarsag.gov.hu
Elfogadhatóak-e a több nyelven kiállított anyakönyvi kivonatok hiteles magyar nyelvű fordítás nélkül?
Gyakran ismételt kérdések
Elfogadhatóak-e a több nyelven kiállított anyakönyvi kivonatok hiteles magyar nyelvű fordítás nélkül? Az állampolgársági törvény úgy rendelkezik, hogy az idegen nyelvű okiratokat – nemzetközi szerződés eltérő rendelkezése vagy viszonossági gyakorlat hiányában – hiteles magyar nyelvű fordítással ellátva kell az állampolgársági kérelemhez csatolni.
 
Letölthető dokumentumok
Honosítási- visszahonosítási kérelemAdatlap a honosított, visszahonosított személyek külföldön történt házasságának hazai anyakönyvezéséhez a 125/1993.(IX.22.) Korm. rendelet 3/A.§-a alapjánAdatlap a honosított, visszahonosított személyek külföldön történt születésének hazai anyakönyvezéséhez a 125/1993.(IX.22.) Korm. rendelet 3/A.
 
Letölthető dokumentumok
Honosítási - visszahonosítási kérelemNévmódosítás iránti kérelemAdatlap a honosított, visszahonosított személyek külföldön történt házasságának hazai anyakönyvezéséhez a 125/1993.(IX.22.) Korm. rendelet 3/A.§-a alapjánAdatlap a honosított, visszahonosított személyek külföldön történt születésének hazai anyakönyvezéséhez a 125/1993.(IX.22.) Korm. rendelet 3/A.

48 cikk | 5 / 5 oldal