A gyógynövény kifejezést általában olyan növényekre alkalmazzuk, amelyek betegségek kezelésére, gyógyítására, megelőzésére használhatóak. E növények lehetnek vadon termők, vagy temesztettek. Hatóanyagai a növény különböző részeiben, levelében, gyökerében, termésében, virágában, kérgében, szárában, vagy magjában találhatóak. Egyazon gyógynövény különféle részei más- más hatóanygot tartalmazhatnak.

 

2013 -

péntek, 2013. május 10. 11:37, Nézettség: 4575

Itt van a jó idő, és reméljük, hogy amíg csak lehet, velünk is marad. A nagy meleg azonban izzadással is jár, amelynek intenzitása igencsak egyénfüggő. Ma már tudjuk, hogy az izzadást megakadályozni butaság, hiszen ez nemcsak hűt a nagy melegben, de egy fontos méregtelenítő folyamata is a szervezetnek.

péntek, 2013. május 10. 11:19, Nézettség: 3749

Körülbelül 14 tablettához 100 g szódabikarbóna 50 g só 12 g borkősav (használhat citromsavat is) 1/4 pohár víz Így készítse el Egy tálkába öntse bele a szódabikarbónát, a sót meg a borkősavat, és kevergetés közben kis adagokban adagolja hozzá a vizet. Akkor éri el a megfelelő állagot, mikor már sűrű, krémes a massza.

2 bejegyzés | 1 / 1 oldal