Napló

   

A LELKEM ÜZENETÉT  ÁLLANDÓAN HORDOZOM…
             A LELKEM ÜZENETÉT ÁLLANDÓAN HORDOZOM…   A Lelkem üzenetét állandóan hordozom, Élettől visszajelzést rendszeresen megkapom.  Becsület és Szeretet vezérel az utamon, Felesleges koloncot nem cipelek hátamon.
A LÉNYEG, HOGY A SÖR NE HALJON KI!”  Avagy, a Pajkaszegi Teca Kocsmája” egyes törzsvendégeinek hitvallása.
           „A LÉNYEG, HOGY A SÖR NE HALJON KI!” Avagy, a Pajkaszegi Teca Kocsmája” egyes törzsvendégeinek hitvallása.
A léten túl
Léptékre szabott zordon otthon,Haszonért tákolt biznisz barakk,Tetemes város tágul folyton,Pénzért elföldelt rohadt alak. Komor sötétség, léha látszat,Kiszáradt rostok, szív szét hasad,Kísértet csend, néma zajszálak,Légtelen lélek, csak csont marad! Igazság rideg, valóság torz,Léten túl élni mégsem nehéz,Egyetlen módja mi visszavonz,Másokban hagyni nyomot, míg élsz!   2013.
A LEVENTEOKTATÁSRÓL.  Részletek Nagy Bálint Bakonyszentkirályi Parasztköltő,   „Hol van már a paraszt?” – című életrajzi kötetéből
             A LEVENTEOKTATÁSRÓL. Részletek Nagy Bálint Bakonyszentkirályi Parasztköltő,  „Hol van már a paraszt?” – című életrajzi kötetéből         „A levente a 13 – 21 éves falusi fiatalok katonai intézménye volt. A paraszt meg az iparos gyerek levente lett, a diákok meg cserkészek, de ők is részesültek katonai nevelésben, a tornatanárok tanították őket.
A magyar házak mágikus ereje
A magyar házak mágikus ereje Wanatka Gabriella Hétfő, 2010. május 17. 07:12 http://www.lakaskultura.hu/fokuszban/a-magyar-hazak-magikus-ereje-42780.
A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG EMLÉKNAPJA  VOLT 2024. FEBRUÁR 01 – ÉN.
           A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG EMLÉKNAPJA VOLT 2024. FEBRUÁR 01 – ÉN.      Igaz, hogy ma már február 03. napját írjuk, éppen ezért azt gondoltam, hogy valamilyen módon hivatalosan is megemlékeznek erről a hatalom részéről, de semmiféle híradásban nem hallottam erről.
A MAGYAR KULTÚRA NAPJÁN
              A MAGYAR KULTÚRA NAPJÁN      Általában az alkalomhoz illő saját verssel szoktam gondolataimat megosztani ezen a jeles napon, de most nem ezt teszem.
A MAGYAR KULTÚRA NAPJÁN…  Hétfő délelőtti gondolataim e jeles napon.
                A MAGYAR KULTÚRA NAPJÁN… Hétfő délelőtti gondolataim e jeles napon.
A MAGYAR NEMZET  FÜGGETLENSÉGI NYILATKOZATA…  Debrecen, 1849. április 14–19.
             A MAGYAR NEMZET FÜGGETLENSÉGI NYILATKOZATA… Debrecen, 1849. április 14–19. A Magyar Nemzet Függetlenségi Nyilatkozata Egykor Elfogadtatott Százhetven Évvel ezelőtt Debrecenben. Manapság hogyan vélekedik hálás - hálátlan utókor, Nehéz ma már kideríteni kétezer tizenkilencben.
A MAGYAR NYELV MINDIG  OLYAN GYÖNYÖRŰ…  A Magyar Nyelv Napján.
                A MAGYAR NYELV MINDIG OLYAN GYÖNYÖRŰ… A Magyar Nyelv Napján.   A Magyar Nyelv Mindig Olyan Gyönyörű, Hozzá Fogható Szerte a Világban Nincsen, Mert a Mi Számunkra Nagyszerű, Érthető és Szépséges Egymagában.   Írástudók, Akik Verssel, Prózával Közlitek Azt, Ami kikívánkozik Belőletek, Csak Azzal a Szándékkal Tegyétek, Hogy Szívetek Nem Változik.

5055 cikk | 35 / 506 oldal