Napló

   

A megtartó hit
Jézus ekkor így szólt hozzá: „Menj el, a hited megtartott téged." (Mk 10,52) Bartimeust nem a hite gyógyította meg, hanem Jézus, de az Úr külön megemlíti Bartimeus hitét. Jelzőt is tesz elé: megtartó hit. Van másmilyen is? Van, sokféle hit van, szinte minden ember hisz valamiben. De a hitet a tartalma minősíti: mit hisz, kiben hisz valaki.
A megtartó hit
"Jézus ekkor így szólt hozzá: „Menj el, a hited megtartott téged." (Mk 10,52)Bartimeust nem a hite gyógyította meg, hanem Jézus, de az Úr külön megemlíti Bartimeus hitét. Jelzőt is tesz elé: megtartó hit.Van másmilyen is? Van, sokféle hit van, szinte minden ember hisz valamiben. De a hitet a tartalma minősíti: mit hisz, kiben hisz valaki.
 
Lotilko szárnyai Élt egyszer egy repülõ ember, úgy hívták, hogy Lotilko. Két szárnya volt, amelyekkel gyakran magasan az erdõ fölött repült, felszállt egészen a fellegekig, sokszor még magasabbra is, és nemegyszer megtörtént, hogy túl messzire repült otthonától. Történt egyszer, hogy megint csak messzire szállt, és közben ráesteledett.– Itt kell töltenem az éjszakát valahol.
A mi barátságunk
Húsz éve Újpesten, új szelek fújtak,Fákon a levelek őszbe borultak.Fiatal szívünkben barátság ébredt,Életre hívott egy „vér”szövetséget.Megannyi őszinte, bizalmas szó,Megértő, segítő, vigasztaló.Számtalan hiteles história,Érdekes élmények legjobbika.
A MI TAVIRÓZSÁNKNAK   NINCSEN TAVA…
                A MI TAVIRÓZSÁNKNAK  NINCSEN TAVA…   A mi Tavirózsánknak nincsen tava, De nélküle is olyan csodálatos. Az ember, ha látja, eláll a szava, Mert ebben a formában káprázatos,   Hiszen a tavi közegéből hozva Immár minálunk is meghonosodott, Hogy örömünket itt is felfokozza. Nem számít, hogy élőhelye változott.
A MÖGÖTTEM HAGYOTT IDŐ…  Egy kis visszatekintés a múltamra
              A MÖGÖTTEM HAGYOTT IDŐ… Egy kis visszatekintés a múltamra   A Mögöttem Hagyott Idő Megtanított Már Arra, Hogy Mindig Maradnak Barátok, Nem Hagynak Magamra. Ehhez az is Kellett, Hibáim Mindig Elismerjem, Mikor Hamis Ideológiák Hívője Lettem. Az Vessen Rám Első Követ, Aki Tévedhetetlen, De Azt Hiszem, Hogy Ilyen Nincsen a Földi Életben.     Ifj.
A mosoly értéke
A mosoly értéke "Semmibe se kerül, de sokat ad. Gazdagabbá teszi azokat, akik kapják, és mégsem juttatja koldusbotra azokat, akik adják. Egy pillanatig él csak, de az emléke örökké megmarad. Senki sem olyan gazdag, hogy meglehetne nélküle, és senki sem olyan szegény, hogy ne lenne gazdagabb tőle.
 
A múlt mind halálig elkisér... Nagyon régen Budapesten egy felsőfokú intézetben, Lacival cimborák lettünk,egy csámpás, nagy orrú giliszta srác volt.A fene sem tudja miért de bukott rá minden csaj. De Ő inkább a csúnyácskákkal állt le,a gyönyörű csajokat akik megakarták szerezni szélnek eresztette.
A MÚLTAM, MA MÁR   CSUPÁN TÖRTÉNELEM…
              A MÚLTAM, MA MÁR  CSUPÁN TÖRTÉNELEM…   A múltam, ma már csupán történelem, Ennek ellenére mégsem feledem. Jelenemet most élem, de Nem Fogom Jövőmet Megjósolni. Nem Akarom!     Ifj. Nagy Bálint (Valentinus)   Gyula. 2018. 08. 14. Kedd Délután 17:20
A MÚLTAT ELFELEDNI…  Nosztalgia, vagy valami más?
                A MÚLTAT ELFELEDNI… Nosztalgia, vagy valami más?   A múltat elfeledni soha nem szabad, Mert attól még minden tény bennünk megmarad. Aki szégyelli a megélt történelmét, Nem érdemli meg Jelenét és Jövőjét.

5061 cikk | 38 / 507 oldal