Napló

   

A NEMZETKÖZI   MACSKAKIÁLLÍTÁSON…
                A NEMZETKÖZI  MACSKAKIÁLLÍTÁSON…   A Nemzetközi Macskakiállításon Láttuk Gyulán, ahogyan a Macsek Úr, vagy Asszony, kapaszkodik a rácson Felfelé. Megmutatta: „Nem ijedek   Meg semmitől, lássátok, ki vagyok én!” Szembenézett velünk hősies bátran Mint aki tudja, most Ő a nagylegény, De azért megkapaszkodik a rácsban.
A NÉVTELEN VÁNDOR  MEGY TOVÁBB
                A NÉVTELEN VÁNDOR MEGY TOVÁBB   Járom az utamat mindig csak előre megyek, Sokszor betakarnak sötét fekete fellegek. Van, amikor átszüremlik szikrázó Nap fénye, Biztatást adva reményteljes jövőre nézve. Megyek az úton és gondolkodom nagyon sokat, De soha nem bántok meg dőrén senkit, másokat.
A névutós névszók fölösleges használata
A terjengősség egyik gyakori okozója a névutós névszók fölösleges használata.A névutók azok a viszonyszók, amelyek névszók – rendszerint főnevek – után állnak és velük együtt a cselekvés körülményeit fejezik ki. A mondatban tehát határozói jelentésben szerepelnek. Nem önálló mondatrészek.
A nyújtófa, mint ereklye
Tóth Ágnes A nyújtófa, mint ereklye Idős bácsika álldogál az egyik ház kapujában. Világra olyan, mint néhai nagyapám. Egybôl kivirágoznak bennem az emlékek. Papó kerek, huncut ábrázata, no meg a nagyi örökösen bosszús tekintete, amit papó huncutsága váltott ki, azt pedig a jó hegyi borocska. Kurta lábú, zömök kis ember volt, ragyogó humorral telítve.
A padon
    Augusztus végén, egy szeles napon, Ülök a parkban a kopott padon, Köröttem a táj őszi táncot jár, Szép volt ez a nyár, mint egy szivárvány Nekem.   Lobog a lelkem jelen fényével, Telve a szívem annyi élménnyel, Amennyi fűszál a réten kószál, Szép volt ez a pár hónapocska már Velem.   Rozsdál a faág, fárad a pokol, Múlik a világ, megint haldokol.
A PÁLINKA
                A PÁLINKA      Azt szokták mondani, hogy nem is magyar ember az, aki nem szereti a pálinkát. Én nem mondok ilyent még akkor sem, hogy nagyon sokáig az életem során, pedig már nem vagyok fiatal (2022.
A PÁLPUSZTAI ILLATA
          A PÁLPUSZTAI ILLATA      „Hajdanában danában”, kezdené a mesélő a kalandjait, de én mégsem ezzel a szándékkal ragadtam tollat, illetve ültem le a számítógépem billentyűzet elé.
A PÁLPUSZTAI ILLATA
                A PÁLPUSZTAI ILLATA      „Hajdanában danában”, kezdené a mesélő a kalandjait, de én mégsem ezzel a szándékkal ragadtam tollat, illetve ültem le a számítógépem billentyűzet elé.
A PAPUCS
              A PAPUCS       Nem tudom, hogy más hogy van vele, de a számomra sokszor egyszerűnek tűnő eszközök, tárgyak óriási jelentőséggel bírnak. Legtöbb ember számára az értékek hordozói kizárólag olyan használati eszközök, technikák, ékszerek, pénz lehetnek. Ők úgy gondolják, hogy csak a vagyonbéli tulajdonsága hordozói határozzák meg valaminek az igazi értékét.
A PAPUCS
                A PAPUCS         Nem tudom, hogy más hogy van vele, de a számomra sokszor egyszerűnek tűnő eszközök, tárgyak óriási jelentőséggel bírnak. Legtöbb embernél legtöbbször az értékek hordozói kizárólag olyan használati eszközök, technikák, ékszerek, pénz lehetnek, ami jelenti a biztonságot és a nyugalmat.

5061 cikk | 41 / 507 oldal