Napló - blog

   

Elrabolt nyom
Elrabolt nyomBár öleltem volna, mikor búcsúztam.Bár búcsúztam volna, mikor öleltem.Türkiz füstöt fúj a délután,a nap henyél a víz fodrán.Néz, s vár, elrabolja az órát.Halk hullámok hátánhomályba hamvad... Vetélt a lélek, néma a magzat.Ne, ne hunyd le...Ha hunyod, hunyd örökre!Vagy nézz, de nézz szemembe!Felperzselt tengerenfulladsz majd a könnyembe.S ölelve búcsúzunk...
Emlékek, emlékek... idézet Dosztojevszkij-től
"Mindenkinek az emlékei között akadnak olyanok, amelyeket az ember nem mindenki előtt tár fel, legfeljebb a barátai előtt. Akadnak olyanok is, amelyeket még barátainak se tár fel, legfeljebb saját magának, de magának is csak hétpecsétes titok gyanánt.
Fehér ürömfű
A fehérürömfű, ami nemcsak gyógynövény, de nem megfelelő használatban méreg is egyben. A testet-lelket gyorsan tönkretevő „zöld méregnek” is nevezett alkoholos ital, az abszint, ugyancsak fehérürömből készül. Aki először issza – írja Magyary Kossa Gyula – csodálatos elevenséget érez, vére frissen pezseg, elméje fürgén működik, könnyű lesz és vidám.
Fiam a londoni Paralimpián 2012
  Kedves Barátaim a paralimpiai élményemet, íme most közreadom:  Elérkezett a nap, hogy a fiam is elutazott a csapatával Londonba a paralimpiára. Az ő sportága később következett -egyéniben a párbajtőr-, mint a többieknek. Milyen sokat jelent a technika, mert még a sport küzdelem előtt volt alkalmunk skypon beszélgetni, így sok mindent általa tudtam meg.
Hellinger terápia kincsei - a trauma és oldása...
A traumád egy tűz, amelynek a füstje a fullasztó érzelemdagályA traumád egy tűz, amelynek lángja a fájdalom és a félelemA traumád egy tűz, amelynek parazsa a Szerethetetlenséged AKUT NULLPILLANATAA traumád egy tűz, amelynek korompernyéje szégyenfaként takarja el az élet szivárványörömeit ...a pszichológussal megbeszélheted, milyen színeket és árnyakat vet a tűz...
Kankalin
Az orvosi, vagy tavaszi kankalint mely az egyetlen hazánkban nem védett, tehát gyűjthető kankalinféle, régebben varázserejű gyógynövényként tartották számon, ami kinyitja az összes zárat és megtalálja a kincseket. Agyvérzést, stroke-ot elszenvedett embereknek az e fűből készült fürdőt javasolják, míg a kankalin teája kiváló köszvényellenes szer.
 
Magyar vagyok találkozó szervezett kirándulás keretében Majkon 2012. szeptember 7-9-ig.   Én pénteken délelőtt érkeztem Tatabányára és jó szervezésnek köszönhetően engem Anna elvitt autóval Majkra. Edit és a lányai már előző nap megérkeztek, hogy legyen idő a próbákra, gyakorlásra, ami a műsorban be volt ütemezve.
MOGY találkozó Bösztörpusztán 2012.aug.17-20
Kunszentmiklós-Bösztörpuszta MOGY találkozó a Magyar vagyok lap tagjaival 2012. augusztus 17-20-ig.   Most második alkalommal találkoztunk ezen a nagy rendezvényen a közösségi lap tagjai, mindenki saját elhatározása és szabaddá tétele alapján.
Népi Motívumaink jelentései
Tulipán: Ősi női szimbólum, a fény jelképe, szerelem és az érzékiség jelképe. Szegfű: A szerelem, életöröm jelképe. Margaréta: Finomság, őszinteség, hűség, számíthatóság jelképe. (Sors jelkép, Szent Katalin virága). Gyöngyvirág: Tisztaság, szerénység szimbóluma (Szűz Mária könnyei).
Öröklétű
Míly kicsiny az ember, S míly végtelen az útja, öröklétű selymét csillagúton fonja. Idő, tér önmaga leple,Csak gondol, s elméje rabja,Míg lelkét karon karolja a karma.Indul s véget ér, Bölcsőfától kopjafáig ez a földi játszótér. Őröl, ha örli, Áld, ha áldja, Ő Isten, s sátán patrónája. Szűli, kit temetett, Zúg a felleg vitorlája, Ha kiterül a Tejút lavinája.

33 cikk | 2 / 4 oldal