Napló - Legújabb cikkek

   

MEDDIG LEHET MÉG CSENDBEN  HALLGATVA TOVÁBB ELTŰRNI…
            MEDDIG LEHET MÉG CSENDBEN HALLGATVA TOVÁBB ELTŰRNI…   Meddig lehet még csendben hallgatva tovább eltűrni, Miért nem lehet „meztelen királyt” innen elűzni? Meddig lehet még csak felébredni, de felkelni már nem, Hiszen ami itt történik, az már egy köpedelem.
A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG EMLÉKNAPJA  VOLT 2024. FEBRUÁR 01 – ÉN.
           A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG EMLÉKNAPJA VOLT 2024. FEBRUÁR 01 – ÉN.      Igaz, hogy ma már február 03. napját írjuk, éppen ezért azt gondoltam, hogy valamilyen módon hivatalosan is megemlékeznek erről a hatalom részéről, de semmiféle híradásban nem hallottam erről.
AZ ÉVEKET  FELESLEGES SZÁMOLNI…  Boldog Születésnapot Edina lányom.
                  AZ ÉVEKET FELESLEGES SZÁMOLNI… Boldog Születésnapot Edina lányom.   Az éveket felesleges számolni, Mennek azok maguktól is szépecskén. Mindig a jövőre kell tekinteni, Mert a múlt már történelem részeként   Vonul be az életedbe.
NEM TUDJA SENKI? AKKOR MAJD NAGY BÁLINT   TÖRTÉNÉSZ BARÁTUNK MEGMONDJA,  Avagy soha nem felejthető emlékeim Gimesi István Igazgató Úrról.
                NEM TUDJA SENKI? AKKOR MAJD NAGY BÁLINT  TÖRTÉNÉSZ BARÁTUNK MEGMONDJA, Avagy soha nem felejthető emlékeim Gimesi István Igazgató Úrról.      Az évek során már több írásomban is szóltam arról, hogy 1974 – 78 között Veszprémben az akkori nevén Dolgozók Önálló Középiskola levelező tagozatára járva tettem érettségi vizsgát 30 évesen.
AKÁR HISZITEK, AKÁR NEM, ENGEMET MÉG KÖNYVES KÁLMÁNNAK IS TITULÁLTAK EGYKOR GYŐRBEN.  2024 – re is jó emlékeket őriztem meg ebből az időszakból.
             AKÁR HISZITEK, AKÁR NEM, ENGEMET MÉG KÖNYVES KÁLMÁNNAK IS TITULÁLTAK EGYKOR GYŐRBEN. 2024 – re is jó emlékeket őriztem meg ebből az időszakból.      A hosszú évek során, már több írásban is szóltam arról, hogy 1962 – 66 között Győrben éltem.
NEMZETI KONZULTÁCIÓNAK CSÚFOLT AKÁRMI,  FELESLEGESEN ABLAKON KIDOBOTT MILLIÁRDOK,  Avagy tényleg ennyire rosszul tudok számolni  aki kettesre érettségiztem matekból, vagy ki a hülye igazából?
                NEMZETI KONZULTÁCIÓNAK CSÚFOLT AKÁRMI, FELESLEGESEN ABLAKON KIDOBOTT MILLIÁRDOK, Avagy tényleg ennyire rosszul tudok számolni aki kettesre érettségiztem matekból, vagy ki a hülye igazából?      A jelenleg sok éve regnáló hatalom évek óta dicsekszik a címben jelzett szarságával, amire immár nagyon sok milliárd forintot költött el a gazdasági nehézsé...
VERSBARÁTOK TALÁLKOZÓJA  VESZPRÉMBEN SZÁMOMRA…  Üzenem a távolból az emlékezőknek,  alkotóknak, vers és próza tolmácsolóknak.
                  VERSBARÁTOK TALÁLKOZÓJA VESZPRÉMBEN SZÁMOMRA… Üzenem a távolból az emlékezőknek, alkotóknak, vers és próza tolmácsolóknak.   Versbarátok Találkozója Veszprémben számomra A távolból Gyuláról most olyan, amikor újra Veletek lehetek, de csak igazán gondolatban, Mert az emlékek visszatérnek minden pillanatban.
AKIK MA IMÁDJÁK  A LÁNCAIKAT…
              AKIK MA IMÁDJÁK A LÁNCAIKAT…   Akik ma imádják a láncaikat, Amik csak képletesen vannak rajtuk, Elfeledve egykor volt álmaikat, Azokról már őszintén elmondhatjuk,   Hogy ha azt mondják a pirosra „fentről”, Holnaptól már az is koromfekete, Akkor a lánc nélküli láncos egyből Mondja: „Nem piros a majom feneke!”   A szemekről a hályog mikor hull le...
HOZZÁTOK SZÓLOK MOST  A MAGYAR KULTÚRA NAPJÁN…  Örülni kellene ma, de én nem tudok.
            HOZZÁTOK SZÓLOK MOST A MAGYAR KULTÚRA NAPJÁN… Örülni kellene ma, de én nem tudok.   Hozzátok szólok most a Magyar Kultúra Napján, Akiknek versek, prózák a füzeteik lapján Íródnak, de képzőművészek, szobrászok és még Sokan mások alkotnak szép műveket nagyon rég.
SZERETET NÉLKÜL NEM  LEHET ÉLNI SOHASEM…  Ma reggeli, nem vidám verses gondolataim.
              SZERETET NÉLKÜL NEM LEHET ÉLNI SOHASEM… Ma reggeli, nem vidám verses gondolataim.   Szeretet nélkül nem lehet élni sohasem, Mert a Szeretet az olyan fontos Lételem, Az emberi kapcsolatok kovácsolója, Ami a jövőnek mindig a mozgatója.

5042 cikk | 5 / 505 oldal