Napló - Legújabb cikkek

   

TOBZÓDIK A GYŰLÖLET   UKRAJNÁBAN…  Hány ember hal meg, amíg Béke lesz?
            TOBZÓDIK A GYŰLÖLET  UKRAJNÁBAN… Hány ember hal meg, amíg Béke lesz?   Tobzódik a gyűlölet Ukrajnában Sajnos már huszonegyedik hónapja. Orosz agresszor folyton támadásban Igyekszik lenni a „halál angyala”   Mindenkit túlszárnyalni a világban, Kórház - létesítményeket rombolva.
AZT BESZÉLIK,  NEMZETKÖZI FÉRFINAP VAN…  Csak úgy csendben jutott az eszembe.
          AZT BESZÉLIK, NEMZETKÖZI FÉRFINAP VAN… Csak úgy csendben jutott az eszembe.
A MAI NAPIG SZERETEM A „SPECIÁLT.”  Áldott Emlékű rekedt hangú Nagynénémre emlékezem.
                A MAI NAPIG SZERETEM A „SPECIÁLT.” Áldott Emlékű rekedt hangú Nagynénémre emlékezem.     A történetem kezdete nagyon hosszú időre nyúlik vissza, legalábbis az én életkoromat figyelembevéve. Gyermekkoromban több alkalommal az iskolai nyári szünetben elvitt Édesanyám Győrbe pár napra, vagy legalább egy hétre Nagynénémhez Nagy Jánosnéhoz.
KÉTSZÁZÖTVEN KÖBCENTIS JAWA MOTOROM  RENDSZÁMA OC – 36 - 72 VOLT VALAMIKOR.  Egy kis nosztalgia a motorkerékpáros korszakomból.
              KÉTSZÁZÖTVEN KÖBCENTIS JAWA MOTOROM RENDSZÁMA OC – 36 - 72 VOLT VALAMIKOR. Egy kis nosztalgia a motorkerékpáros korszakomból.      Bátyámnak Gyulának volt egy 125 köbcentis Danuvia motorkerékpárja.
GESZTENYEPÜRÉ JAJ DE JÓ!  Avagy, ki tud többet megenni belőle. a „Fácánban.”
                  GESZTENYEPÜRÉ JAJ DE JÓ! Avagy, ki tud többet megenni belőle. a „Fácánban.”      Kicsi gyermekkorom óta nagyon szeretem a gesztenyepürét. Nekünk az udvaron és a kertben a sokféle gyümölcsfa között sajnos nem volt. Édesapám oltott, szemzett mindenfélét, de sajnos ez a fa valahogyan kimaradt a készletből.
ÖSSZEZAVARODOTT,  GYŰLÖLKÖDŐ VILÁGBAN ÉLÜNK…  Vasárnapi szomorú gondolataim.
                  ÖSSZEZAVARODOTT, GYŰLÖLKÖDŐ VILÁGBAN ÉLÜNK… Vasárnapi szomorú gondolataim.
MIKOR BÉBI RUGDALÓDZÓT   SZERETTEM VOLNA VENNI.  NDK – ban jártunk történeteim 1973 – ból 1.
                MIKOR BÉBI RUGDALÓDZÓT  SZERETTEM VOLNA VENNI. NDK – ban jártunk történeteim 1973 – ból 1.      Igaz történeteim már nem olyan frissek, hiszen 2023 – ban visszagondolva, azóta már bizony eltelt 50 esztendő, ami nem kevés idő. Akkor bizony még csak 25 éves voltam, ma pedig már nemsokára 76 leszek.
SZÁZTIZENHÁROM ÉVVEL  EZELŐTT SZÜLETTÉL…  Nagybátyám, Nagy Gyula Bakonyszentkirályi   református lelkészre emlékezve.  1910. 11. 09 - 1943. 01. 29
                SZÁZTIZENHÁROM ÉVVEL EZELŐTT SZÜLETTÉL… Nagybátyám, Nagy Gyula Bakonyszentkirályi  református lelkészre emlékezve. 1910. 11. 09 - 1943. 01. 29   Száztizenhárom évvel ezelőtt születtél,  Jó tanulóként református lelkész lettél, Mikor Pápán a Református Főiskola Elbocsátott a választott hivatásodra.
HAZUGSÁGOKNAK A  HÁLÓJÁBAN VERGŐDÜNK…
                  HAZUGSÁGOKNAK A HÁLÓJÁBAN VERGŐDÜNK…   Hazugságoknak a hálójában vergődünk, Mondd Uram, vajon mi lesz majd később mivelünk, Ha elmarad ébredés után a felkelés, Inkább marad fotelból való üzengetés? Miért engeded Uram, hogy az Országrablók Kezébe kerüljön mindenünk, képmutatók, Köpönyegforgatók Alkotmányunkat léha Módra silányítva kidobták a ...
MIKOR A ZÖRÖGHEGYI KILÁTÓBAN  DETEKTOROS RÁDIÓT HALLGATTAM.  Fiatal korom emlékeiből szemezgetve.
                MIKOR A ZÖRÖGHEGYI KILÁTÓBAN DETEKTOROS RÁDIÓT HALLGATTAM. Fiatal korom emlékeiből szemezgetve.       Már csak négy hónap választ el attól, ahogyan felénk a Bakonyban szokták mondani, „ha a libák el nem tipornak”, akkor betöltöm a 76. életévemet.

5042 cikk | 10 / 505 oldal