Napló - Legújabb cikkek

   

DÉLELŐTT SZABAD ÁTJÁRÁS, DÉLUTÁN  MÁR KORDON ÉS ELTERELÉS A VÖRÖS TÉREN.  NŐNAP MOSZKVÁBAN, 1985 MÁRCIUSÁBAN.
                DÉLELŐTT SZABAD ÁTJÁRÁS, DÉLUTÁN MÁR KORDON ÉS ELTERELÉS A VÖRÖS TÉREN. NŐNAP MOSZKVÁBAN, 1985 MÁRCIUSÁBAN.          Ezt az emlékemet már évek óta próbáltam úgy felidézni, hogy ne csak az emlékezetre hagyatkozzam, hanem dokumentálisan is megállja majd a helyét azok számára, akik esetleg szánnak rá időt az elolvasására.
NEM CSITUL A HARCI  ZAJ UKRAJNÁBAN…  Húsz hónapja tart a háború, Béke sehol.
            NEM CSITUL A HARCI ZAJ UKRAJNÁBAN… Húsz hónapja tart a háború, Béke sehol.   Nem csitul a harci zaj Ukrajnában, Hol folyamatosan támad a galád Agresszor. Iszonyú nagy haragjában Sok kiirtott gyermek, ártatlan család,   Kórházak, lakóházak és erőművek Omlanak össze bombák és rakéták Tömkelege által.
FORRADALOM, SZABADSÁGHARC,   EZERKILENCSZÁZ ÖTVENHAT…  Szomorú verses gondolataim 2023. 10. 23 – án.
              FORRADALOM, SZABADSÁGHARC,  EZERKILENCSZÁZ ÖTVENHAT… Szomorú verses gondolataim 2023. 10. 23 – án.
ÉDESAPÁM MEGDICSÉRTE A FŐZTÖMET.  Drága Szüleimre hálatelt szívvel emlékezve.
              ÉDESAPÁM MEGDICSÉRTE A FŐZTÖMET. Drága Szüleimre hálatelt szívvel emlékezve.      Előre szeretném bocsátani, hogy Áldott Emlékű Édesanyám egész életében nagyszerű főzőasszony volt. Tudományát már megalapozta akkor, mikor gyermekkorában Szülőfalujában Veszprémvarsányban Nagyanyám szoknyája körül sertepertélt ebédfőzés közben.
SZOMORÚ TRAGÉDIA 1965 – BEN A BAKONYSZENTLÁSZLÓ ELŐTTI EMELKEDŐN.  Megkésett tudósítás a Bakonyszentkirályi Zsargó Mihály   TSZ traktoros emlékének adózva.
              SZOMORÚ TRAGÉDIA 1965 – BEN A BAKONYSZENTLÁSZLÓ ELŐTTI EMELKEDŐN. Megkésett tudósítás a Bakonyszentkirályi Zsargó Mihály  TSZ traktoros emlékének adózva.           Hosszú évek óta valamilyen szinten olvasmányos formában próbálom feldolgozni Szülőfalum, a Veszprém megyei Bakonyszentkirály történetét, eseményit.
SZOMORÚ TRAGÉDIA 1965 – BEN A „PÓKAVETŐNÉL”.  A Bakonyszentkirályi Zsargó Mihály TSZ traktoros emlékének adózva.
              SZOMORÚ TRAGÉDIA 1965 – BEN A „PÓKAVETŐNÉL”. A Bakonyszentkirályi Zsargó Mihály TSZ traktoros emlékének adózva.           Hosszú évek óta valamilyen szinten olvasmányos formában próbálom feldolgozni Szülőfalum, a Veszprém megyei Bakonyszentkirály történetét, eseményit.
HOMOK KIRÁLYNŐ   MIÉRT VAGY SZOMORÚ…
                HOMOK KIRÁLYNŐ  MIÉRT VAGY SZOMORÚ…   Homok királynő miért vagy szomorú, Hiszen szépséged olyan csodálatos. Aki megalkotott, nem jön rá ború, Mert számára minden porcikád fontos   Ahhoz, hogy az emberek majd azt mondják, Olyan, mintha élne, csak mozdulatlan. Tenger hullámai partot nyaldossák, Ők is gyönyörködnek homok csodában.
ÖRÖK PÓDIUMON  Pintér Tibor előadóművész, rendező, népművelőre emlékezve.  Bakonyszentlászló. 1924. 04. 14 - Bakonyszentlászló 1999. 10. 15
                ÖRÖK PÓDIUMON Pintér Tibor előadóművész, rendező, népművelőre emlékezve. Bakonyszentlászló. 1924. 04. 14 - Bakonyszentlászló 1999. 10. 15   Elöljáróban egy rövid, lexikális adat a nagyszerű előadóművész életéről:   „A Veszprémi Felsőkereskedelmi Iskolában érettségizett.
TÜNDÉRRÓZSÁMNAK  KÜLDÖM A SZÍVEM SZERETETÉT…  Terikémnek, Rikémnek a névnapjára.
                TÜNDÉRRÓZSÁMNAK KÜLDÖM A SZÍVEM SZERETETÉT… Terikémnek, Rikémnek a névnapjára.   Tündérrózsámnak küldöm a szívem Szeretetét, Örökké tartó szerelmes lelkem üzenetét, Mely még ma is árad feléd olyan meleg tűzzel, Amely nem fog majd megszűnni a múló idővel.
PÉNTEK TIZENHÁROM   SZÁMOMRA CSUPÁN…
              PÉNTEK TIZENHÁROM  SZÁMOMRA CSUPÁN…   Péntek tizenhárom számomra csupán Egyetlen nap a hét napjai közül. Nem voltam babonás életem során Sohasem, mert, ha fekete macska ül   Az út közepén, avagy megy át rajta, Mosolygok egyet, nem törődők vele. Nem esek kétségbe, nem olyan fajta Vagyok, mert nem vészes a jelenléte.

5043 cikk | 12 / 505 oldal