Történelem - Legújabb cikkek

   

Móricz János, Juan Moricz a spanyol nyelvű sajtóban
Ez a cikk csak egy része egy sokkal nagyobb tartalmasabb cikknek, amit  Móricz Opos János magyar kutatóról szerkesztünk.
Magyar kutató az inkák földjén - Titkos Indián kincsek a táltosok barlangjában (Delta)
Ez a cikk csak egy része egy sokkal nagyobb tartalmasabb cikknek, amit  Móricz Opos János magyar kutatóról szerkesztünk. ami itt található: MÓRICZ JÁNOS   Magyar kutató az inkák földjén TITKOS INDIÁN KINCSEK A TÁLTOSOK BARLANGJÁBAN  (a Delta c. folyóirat egy régi számának cikke) Újsághírek szerint a perui Andokban inka barlangrendszert találtak.
"Móricz 1969" Expedíció, Magyar ifjúság, 1970-es cikkje
Ez a téma, leírás csak egy része egy sokkal nagyobb tartalmasabb cikknek, amit  Móricz Opos János magyar kutatóról szerkesztünk. ami itt található: MÓRICZ JÁNOS   Dél-Amerika régészeti emlékeinek feltárása régóta foglalkoztatja a tudósokat. Számtalan expedíció indult el és tért vissza eredménytelenül, sőt az is előfordult, hogy többé semmi hír nem jött felőlük.
Erich von Däniken találkozása Juan Móriczcal
Ez a cikk csak egy része egy sokkal nagyobb tartalmasabb cikknek, amit  Móricz Opos János magyar kutatóról szerkesztünk. ami itt található: MÓRICZ JÁNOS   Részlet: Däniken: A kozmosz üzenete - című könyvéből Számomra ez az évszázad leghihetetlenebb, legvalószerűtlenebb története.Lehetne ez egy science-fiction történet, ha a hihetetlent nem láttam és nem fényképeztem volna le.
Móricz János kutatásainak összefoglalása - Hary Györgyné (1977)
Ez a cikk csak egy része egy sokkal nagyobb tartalmasabb cikknek, amit  Móricz Opos János magyar kutatóról szerkesztünk. ami itt található: MÓRICZ JÁNOS     Bevezető: Magyar őstörténet az amerikai kontinensen 1966. augusztus 19-én az El Telegrafe közölte Jorge E. Blinkorn megrázó cikkét, amely "Hamupipőke az őstörténetben" címmel jelent meg.
Károlyi Gyula
Személyek »
Nagykárolyi gróf Károlyi Gyula (Nyírbakta, 1871. május 7. – Budapest, 1947. április 23.) politikus, Magyarország miniszterelnöke volt.   Család, tanulmányok, politika Régi arisztokrata család sarjaként, a Szabolcs vármegyei Nyírbaktán látta meg a napvilágot.
Pálffy Miklós
Személyek »
Pozsonyi gróf Pálffy Miklós (Csábrág, 1552. szeptember 10. – Vöröskő, 1600. április 23.) országbíró, hadvezér, a "győri hős". A család Kont Miklós unokájától, Kont Páltól származtatja nevét, akinek keresztnevéből (I. Pál fia II. Pál) ered az ősi családnév. Apáról fiúra szállt a török elleni katonai szolgálat, sokan közülük a végvári küzdelmekben áldozták életüket.
Mesterházy István
Személyek »
(Mesterháza, 1811. április 23. – Mesterháza, 1854. december 8.) katonatiszt, az 1848–49-es szabadságharcban a honvéd hadsereg ezredese. A soproni evangélikus líceumban végezte tanulmányait, majd 1831-ben hadapródként lépett a császári hadsereg 32. (Esterházy) gyalogezredébe. 1832-től 1837-ig a magyar nemesi testőrségben, 1837-től a 6. (Wallmoden-Gimborn) vértesezredben szolgált.
Tisza István
Személyek »
Dr. szegedi és borosjenői gróf Tisza István, teljes nevén: Tisza István Imre Lajos Pál (Pest, 1861. április 22. – Budapest, Terézváros, 1918. október 31.) politikus, miniszterelnök, az MTA tagja.
Urházy György
Személyek »
Urházy György, 1848–49-ben Urházi György (Tokaj, 1823. december 15. – Pest, 1873. április 21.) újságíró, író, országgyűlési képviselő, honvédtiszt, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja.Származása, tanulmányaiUrházy György református lelkész és Kemény Terézia nemes szülők fia. Az elemi iskolát Zsibón, gimnáziumi tanulmányait Zilahon végezte, majd Kolozsváron jogot tanult.

673 cikk | 34 / 68 oldal