Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.
|
2012 -hétfő, 2012. december 17. 14:31, Nézettség: 2281
Hozzávalók: 8 rúd fahéj, felaprítva 2 db szerecsendió, összezúzva 6 dkg egész szegfűszeg 8 dkg szárított narancshéj, felaprítva 6 dkg szárított áfonya Elkészítés A hozzávalókat alaposan elkeverjük, majd nagyobb evőkanálnyi adagokban tüllzsákokba töltjük. Egy zsákocska kb. 1 liter tea vagy forralt bor ízesítéséhez elegendő. Felhasználáskor a zsákot kb. hétfő, 2012. december 17. 12:50, Nézettség: 1099
Hozzávalók: 20 dkg étcsoki 2 ek konyak 2 ek vaj 3 ek tejszín kakaópor Elkészítése: 1. Olvaszd össze lassú tűzön a tejszínt a vajjal és az apróra tördelt csokival. 2. A tűzről levéve keverd bele a konyakot, majd tedd félre hűlni. 3. Ha kihűlt, keverd habosra és simítsd egy sütőpapírral bélelt tálcára. 4. Tedd egy napra (lefedve) a hűtőbe. 5. |