Lélekbuvár - Irodalom - Ruth Minshull: Érzelmek

   

Időközben a munkahelyen
Az eladási vezető szobájába vezettek éppen be. Röviden leírtam azt a terméket, amit velük le szerettem volna gyártatni, valamint egy határidő és egy árbecslést kértem. Ő amiatt kezdett el aggódni, hogy ezeket hogyan fogom eladni, megkért, hogy a specifikációt ismételjem el. Majd a gyártási problémákról kezdett el összefüggéstelenül fecsegni.
Csoportok
Ha nem az északi sark jégsapkái közötti barlangba bújtál el, akkor nagyon nehezen tudod elkerülni, hogy arra kérjenek, hogy az egyik vagy másik csoporthoz csatlakozz, nekik adakozz, őket támogasd vagy hogy higgy bennük.
A tónusskála és a művészetek
Nekem valamiért tetszik ez a festmény, de az… Fúj!" "Soha nem bírtam a klasszikus zenét, nekem azok túl nyomasztóak." "Lehet, hogy nem egy jó írás, de így is élveztem." Akár tetszik a kreatív embereknek, akár nem, a legtöbben a művészetekre érzelmi alapon reagálnak, ugyanis a tónusskála és a művészetek között határozott összefüggés található.
Tónusillesztés segítségével hogyan kezelhetjük az embereket
Hogyan tudsz egy rosszkedvű eladót fellelkesíteni? Mit kell tenni azzal az 1,1-essel, aki megpróbál elpusztítani? Hogyan tudod az ellenséges újságírót rávenni, hogy hagyjon fel az ellened folytatott támadással? Hogyan lehet a közömbös ügyfelet vásárlásra késztetni? Hogyan vidítsd fel a barátodat? Mi a teendő, amikor valaki dühös lesz rád? Tehát hogyan kell kezelni az alacsony t...
A tónus emelése
Lehet, hogy már elgondolkoztál azon, hogy miért is esik le az emberek tónusa, sőt, ami még fontosabb, hogy egyáltalán mit is lehetne ezzel kapcsolatban tenni. A következő szakaszok az alacsony tónus okait és ezeknek néhány helyrehozatali módját tárgyalnak meg. Öt fő oka van annak, hogy egy személy – ideiglenesen vagy maradandóan – alacsonyabb tónusra kerül.
Te és én
Nem számít, hogy milyen csodálatos dolgot szeretnénk elérni – a ház előtt felállított limonádébolttól kezdve a világ megváltásáig – ez sokkal könnyebbé és elérhetőbbé válik, ha a lehető legmagasabb tónusszintre helyezzük magunkat. Ráadásul így sokkal szórakoztatóbb is. A háborúkat megakadályozhatjuk, ha a vezetőinket épelméjűbbekké tesszük.
Az érzelmi tónusok rövid leírása
4,0 Lelkesedés (vidámság): Jókedvű lélek, nyitott elmével. Rugalmas. Sikeres. 3,5 Érdeklődés (kíváncsiság): A túléléssel kapcsolatos dolgok iránt aktívan érdeklődik. Helyesen cselekszik. 3,0 Konzervativizmus (megelégedettség): Konformista. Nem himbálja a csónakot. Ellenáll a változásnak. Nem túl problémás. 2,5 Unalom: A megfigyelő.

27 cikk | 3 / 3 oldal