Lélekbuvár - Legolvasottabb cikkek

   

Szűz
Nyugati horoszkóp » Csillagjegyek
(augusztus 24-szeptember 23.)(macska-nyúl, föld)Takarékoskodik az anyagiakkal és a maga erőivel is. Gondos, szorgoskodó mivoltában minden figyelmét az anyagi dolgokra irányítja, de az anyagot már nem őnmagáért becsüli, hanem mélyebb természetével igyekszik tisztába jönni, és igyekszik ismereteket szerezni, kifürkészni a dolgok mivoltát.
Halak
Nyugati horoszkóp » Csillagjegyek
(február 20-március 20.)(kakas - madár, víz)Erőit befelé irányítja, önmaga létének legmélyébe száll alá, s koncentrált figyelme a lelkiség végső titkaiba mélyed. De ugyanakkor ráeszmél, hogy létünk végső gyökere és a mindenség lényeges tartalma egy és ugyanaz.A legnagyobbak és a legkissebbek egybeolvadása az az élmény, amelyben a halak lelkisége a legjellemzőbben jut kifejezésre.
Egzaltált egyéniség
Személyiség » Normatív egyéniség pszichológiája
A szorongás és boldogság egyénisége. Váratlan reakciók jellemzik. Például más helyett kezd el örülni vagy szomorkodni. Szenvedélyesebben reagál az életre, mint mások. Ugyanolyan könnyen jut örömittas állapotba jó esemény hallatán, mint kétségbeesésbe szomorú események eredményeképpen. Szereti a zenét és a művészeteket. Jellemzi a vallás és a világnézet keresése.
ESFj - Victor Hugo, A Bonviván
Személyiség » Személyiségtípusok
Etikai-érzékelő extravertált (racionális)A szeretet szeretetet kelt. Ez a gyötrelem az élvezetem.- Theodore Roethke.Victor Hugo – A híres francia író.1. A szenvedélyes. Az erős szenvedélyek széles spektrumával rendelkezik. Képes arra, hogy egész életben hű maradjon a gyerekkori álmokhoz.
ISFj - Dreiser, A Felügyelő
Személyiség » Személyiségtípusok
Etikai-érzékelő introvertált (racionális)   Minden feladat szolgálat, de a szolgálat önmagában minden másnak a gyökere – Mencius.   Theodore Albert Hermann Dreiser – A hires amerikai író.   1. Mások bizalmát könnyen elnyeri. Udvarias, tapintatos, kiváló ízlése van és azt is tudja, hogy hogyan hasznosítsa azt.
ESTj - Holmes, Az Igazgató
Személyiség » Személyiségtípusok
Logikai-érzékelő extravertált (racionális)Semmi más dolog nincs, amely oly nagy valószínűséggel képes a békét elhozni, mint az ellenséggel való találkozásra történő alapos felkészülés — George Washington.Sherlock Holmes – Sir Arthur Conan Doyle detektív történeteinek hőse.1. Gyors, tisztán látó, józan gondolkodású. Tudja, hogy hogyan kell intelligens és logikus módon cselekedni.
INFj - Dosztojevszkij, A Humanista
Személyiség » Személyiségtípusok
Etikai-intuitív introvertált (racionális)A Mindenható kedveltjei: a gazdagok, aki a szegények alázatosságával bírnak, és a szegények, aki a gazdagok nagylelkűségével bírnak.— Szaadi.Fedor Dosztojevszkij – híres orosz író.1. A csendes önvizsgálat hordozója, az érzelmek rejtett tengere.
ENFj - Hamlet, A Mentor
Személyiség » Személyiségtípusok
Etikai-intuitív extravertált (racionális)Az érzelem visszafordul önmagába, a gondolat és a cselekedet irányítása nélkül, ez az őrület éltető eleme. –John Sterling.Hamlet, dán királyfi - William Shakespeare tragédiájának hőse.1. Lenni vagy nem lenni? Egy komoly ember a globális problémákkal foglalkozik. A világot drámai, sőt tragikus színekben látja. Mindenféle csapásra számít.
INTj - Robespierre, Az Analizáló (Elemző)
Személyiség » Személyiségtípusok
Logikai-intuitív introvertált (racionális)   "Merészen kérdezni, akár isten létezését is megkérdőjelezni; ha van Isten egyáltalán, akkor jóvá kell hagynia a józan ész uralmát.” Thomas Jefferson.   Maximilian Robespierre – a Nagy Francia Forradalom (1789 - 1794) vezetője.   1. „Gondolkodom, tehát vagyok”. Egy ember fejlett logikai és analizáló képességekkel.
Hipertimikus egyéniség
Személyiség » Normatív egyéniség pszichológiája
A hipertimikus temperamentum, amelynek éles megnyilvánulását hipomániás állapotnak nevezik, jól ismert a pszichiátriában. A hipertimikus egyéniség mindig optimistán nézi a világot, különösebb erőfeszítés nélkül győzi le a bánatot, egészében véve jól érzi magát ebben a világban. Általában könnyen él, hiperaktív. Könnyen ér el sikereket, művészi alkotó tevékenységben élen jár.

419 cikk | 3 / 42 oldal