Napló - Legolvasottabb cikkek

   

Jeles napok egy horvát közösség életében
Kicsit most mesélnék Nektek egy horvát közösség szokásairól, ünnepeikről. Hosszú évekig éltem egy ilyen kisközségben, lent az Ormánság szélén, a Dráva partján. Felsőszentmártonnak hívják, vagy ahogy ott mondják Martince.  Gyönyörű település, még most is visszahúz a szívem oda. Picinkét zárt közösség, nehezen fogadnak be bárkit is.
Ábrányi Emil:  Él a magyar!
Ábrányi Emil  a múlt század elején élt  és írt ,  Cyrano fordításatette híressé. Ezt a verset 100 éve írta.
Márciusi GYEREKKLUB
Kedves Gyerekek! Szeretettel várunk 2013. április 6-án, szombaton, 10-13 óra között a GYEREKKLUBBA, a Mária-téri református templom, gyülekezeti termébe. Az álomfejtő Józsefről fogunk hallani az áhítatban. De szó lesz arról is, hogy jó nekünk észrevennünk a másik arcán a szomorúságot vagy éppen az örömöt – mert segíteni vagy vele együtt örülni csak így tudunk.
Marmaládé
A kis utcán süt a nap, minden gyerek könyvet kap. Gyere pajtás iskolába, írjunk szépen a táblára, Rajta, rajta hát, kispajtásom rajta hát! Olvasunk és számolunk, vidám nóta járja. Kispajtásom gyere hát, menjünk iskolába! Jóbarátunk lesz a könyv és a fali tábla, Kispajtásom gyere hát, menjünk iskolába!    Gyermekkorom legszebb emlékezetű éneke, talán még az óvodában tanultam.
A mosoly értéke
A mosoly értéke "Semmibe se kerül, de sokat ad. Gazdagabbá teszi azokat, akik kapják, és mégsem juttatja koldusbotra azokat, akik adják. Egy pillanatig él csak, de az emléke örökké megmarad. Senki sem olyan gazdag, hogy meglehetne nélküle, és senki sem olyan szegény, hogy ne lenne gazdagabb tőle.
Cigánd - Magyarországon nehéz romának lenni - Stíz Erzsébet Jogvédő és Debreceni Zoltán jogvédő zsidó cigány író szerint..
    Biharkeresztes, cigány író  .     Debreceni Zoltán zsidóCigány író, versíró  Keserű dalt hallok,nagyon messze távol.A nyár búcsuzik sírva,a jó apám sírjától.Eső formájában könnyet hulajt rája.Aztán elmegy innét búsan,messze Afrikába.Elmegyen itt hagyja,szép Magyarországot.
Ünnepi alkalmak
Ünnepi alkalmak2015 december16. Szerda       19:00 Nagy-ifi 17. Csütörtök   17:00 Nőszövetségi Bibliaóra 18:30 Férfi Bibliakör18. Péntek       14:00 Konfirmációi előkészítő - 2. évesek 18:00 Kóruspróba 20. Vasárnap    10:00 Istentisztelet Adent 4. vasárnapja                       10:00 Gyermekistentisztelet / Baba-mama templom                       18:00 Istentisztelet 21.
A nyújtófa, mint ereklye
Tóth Ágnes A nyújtófa, mint ereklye Idős bácsika álldogál az egyik ház kapujában. Világra olyan, mint néhai nagyapám. Egybôl kivirágoznak bennem az emlékek. Papó kerek, huncut ábrázata, no meg a nagyi örökösen bosszús tekintete, amit papó huncutsága váltott ki, azt pedig a jó hegyi borocska. Kurta lábú, zömök kis ember volt, ragyogó humorral telítve.
29.9-3.10 MENU
A Temesvár-Belvárosi Református Egyház kifőzdéje  Bucatăria Bisericii Reformate Timișoara-Cetate Temesvár,  T. Cipariu u.1 szám (Mária tér) Timișoara, str. T Cipariu nr.
10.09 Mivel vagyok tele?
...tele vagyok vigasztalódással, minden nyomorúságunk ellenére csordultig vagyok örömmel. (2Kor 7,4) Mivel van tele a mi életünk? Gondokkal, feladatokkal, félelmekkel, hirtelen támadt nagy baj esetén kétségbeeséssel, van, aki önmagával van tele, vagy szerelemmel (fülig szerelmes), van, aki egy másik emberrel, vagy a semmivel - üres az élete.

4849 cikk | 20 / 485 oldal