Napló - Legolvasottabb cikkek

   

Sir Leonard Woolley a magyarok származásáról
Sir Leonard Woolley archeológus professzor, aki egész kutatómunkás életét (közel 60 esztendőt) töltött Mezopotámiai ásatásokkal, a következőt mondta: 1939 óta kérelmezem és kérem a Magyar Tudományos Akadémiát, hogy küldjön nekem egy magyar nyelvészt. A Sumir nyelv – 7000 éves volta dacára – ma is elképesztő egyezéseket mutat a mai magyar nyelvvel.
Milyenek a magyarok?
»
LACKFI JÁNOS szerint miután a magyar eltöprengett azon, hogy vajon miből tudható, hogy ő magyar, ezekre a következtetésekre jutott: Abból, hogy vallja, borban az igazság, ezért pár pohár után az asztalt kezdi csapdosni, és kijelenti, hogy mindig neki van igaza.
A megtartó hit
"Jézus ekkor így szólt hozzá: „Menj el, a hited megtartott téged." (Mk 10,52)Bartimeust nem a hite gyógyította meg, hanem Jézus, de az Úr külön megemlíti Bartimeus hitét. Jelzőt is tesz elé: megtartó hit.Van másmilyen is? Van, sokféle hit van, szinte minden ember hisz valamiben. De a hitet a tartalma minősíti: mit hisz, kiben hisz valaki.
MIÉRT KAPOK VIRÁGOT?
hétfő, 2012. október 15. 15:44 » Tóth Ágnes Miért kapok virágot? Határozottan fűzfakedvem van. Ha másért nem, hát azért, mert a párom minden héten virágot hoz nekem. Tíz év után is. Ez fölöttébb gyanús. Ha optimista szemmel nézem, igazán hozhat nekem virágot, hiszen szép vagyok kedves, és szeretetreméltó. Csakhogy az utóbbi időben nemigen szolgáltam rá a virágra.
A délvidéki Petőfi-brigád
Az 1944-es esztendő októberében a magyar államhatalom kivonult az alig három és fél évvel korábban, 1941 húsvétján visszakapott Délvidékről. A nyomukban bevonuló „felszabadítók”, a szerb partizánosztagok mindenekelőtt módszeresen megtizedelték a magyar lakosságot.
A bátorság emberei - Courageous
A bátorság emberei - Courageous Négy ember, egy elhívás: szolgálni és védeni. Mindannyian tudják, hogy Isten arra vágyik, hogy ezek a férfiak, apák a gyermekeikkel is törődjenek.
A jövönk
Végre venni tudtam egy tanyát Magyrországon.Igaz sok munka lesz vele de megéri.Sok munka van vele felujjitás meg minden de a jövöben ez kell szeintem Magyarországon.Lehetöleg teljes önelátásra törekedni.Igy lesz rajta napelem napkollektor kút van áram is.Vizellátás házivizmüvel.
Csak nézd
Bácskai láva hömpölygő árja,búcsúzó nappal szeretkező búzatábla.Csak nézd, mily délceg az otthon melegéna haragoszöld kukoricalevél.Csak nézd, ringatóznak a tiszai fák,koszorúba fonják a tüzes határt.Játszadozik a forró szél,majd a rónákba belevész.Homlokon csókol az otthonunk,lelkünkkel lélegző oltalmunk.Csak nézd a kavargó föld porát,elmossa egy messzi délibáb.
LANTOS VOLTAM „ZSOZIRISZ”  MESEBIRODALMÁBAN
              LANTOS VOLTAM „ZSOZIRISZ” MESEBIRODALMÁBAN         Valamikor hajdanában talán az Internet Magyarországi, ha nem is Ős, hanem Középkorában a Világhálón nagy népszerűségnek örvendett a ZSOZIRISZ HONLAP, amely jelenleg is sikeresen működik.  http://zsozirisz.
Varró Dániel: Szösz néne
Fönt a Maszat-hegy legtetején,ahol érik a Bajuszos Pöszméte,és ahol sose voltunk még, te meg én,ott ül a teraszán Szösz néne.Ott ül a teraszán,vénkora tavaszán,néha kiújul a köszvénye.

4818 cikk | 15 / 482 oldal