Napló - Legolvasottabb cikkek

   

Seattle indián nagyfőnök levele - 1852-ből
blog »
Az Egyesült Államok kormánya 1852-ben megüzente az indiánoknak, hogy az északnyugati területeken meg akarja venni a földjüket. Seattle indián nagyfőnök válaszul az alábbi levelet küldte: "A washingtoni főnök azt üzente, megvenné a földünket. De hogyan lehet megvenni vagy eladni az Eget? A Földet? Furcsálljuk az elgondolást.
Kis magyar valóság – az apa helye tíz mai családmodellben
   Bár ma már a férfiak is tesznek fülbevalót a fülükbe és sokszor a nők viselik a nadrágot, nagyon kétségbe lennék esve, ha egy reggel arra ébrednék, hogy a feleségem ugyanolyan, mint én. Nálam csak ő lenne jobban kétségbeesve. Nem vagyunk egyformák, de ettől élhetünk harmóniában.   A gyerekek fejlődésének természetes közege a család.
Akác (++)
blog »
Átlagosan 30-40 méterre növő fa, törzse térgörbe erdei telepítés esetén egyenes, mérgező kérge szürkésbarna, hálózatosan repedezett. Pillangós virágai levélhónalji, csüngő fürtökben nyílnak, fehérek, tokjuk zöldessárga. Termése vörösesbarna hüvely, mérgező, magjai vese alakúak. Magyarországon 1710-ben ültették először Erdődi gróf pozsonyi kertjében.
IFJÚSÁGI PROGRAMOK 2012
április 1. Ifjúsági istentiszteletet Nagyvárad-Velencén Téma: Kútba estem! Ki húzzon ki? Szolgál: ifj. Józsa Ferenc Zilah-fenyvesi segédlelkész Műsorral szolgál: Vár-lak római katolikus ifjúsági csoport     Április 12-15   9. IKE SPORTNAPOK - Sepsiszentgyörgy http://www.ike.
Gnózis - út a teljessség felé
Gnózis - út a teljessség felé Nem a gnoszticizmusban, hanem a Gnózisban hiszek.
BAKONY, TE SZÉP HAZÁM
BAKONY, TE SZÉP HAZÁM   Hogy imádjalak, hogy szeresselek, Nincs elég húr, lélek múzsafán. Hol az ősfák dallal köszöntenek, Fogadj fiadnak, Bakony, szép hazám! Szűkebb hazámnak édes kebelén Édes álomra fejem hajtom én.
Isten kérdez
Isten kérdez Cseri Kálmán igehirdetéssorozata Pasaréti őszi evangélizáció 2002.09.22.-29 CSAK OLVASHATÓ! Legyen áldás az Ige hallgatóján és befogadóján!   2002.09.22.19:00  HOL VAGY? 1Móz 3,8-13    2002.09.23.17:00  HOL A TESTVÉRED? 1Móz 4,8-12      2002.09.24.19:00  HONNAN - HOVÁ? 1Móz 16,6-11      2002.09.25.
Magyar Biblia és a Szent Korona
Magyar Biblia és a Szent Korona     Nem legendának szánom ezt az írást. Már ismert dolgokat raktam össze úgy, hogy annak a jövőre nézve is legyen üzente. A Magyar Biblia sokkal több információt hordoz a magyar régmúltról, és olyan korokban nyúlik vissza, amikor már az emberiségről beszélni szinte ugyanaz, mintha a magyarságról lenne szó és fordítva.
Hellinger terápia kincsei - a trauma és oldása...
blog »
A traumád egy tűz, amelynek a füstje a fullasztó érzelemdagályA traumád egy tűz, amelynek lángja a fájdalom és a félelemA traumád egy tűz, amelynek parazsa a Szerethetetlenséged AKUT NULLPILLANATAA traumád egy tűz, amelynek korompernyéje szégyenfaként takarja el az élet szivárványörömeit ...a pszichológussal megbeszélheted, milyen színeket és árnyakat vet a tűz...
Alföldi Géza - Én tovább nem hazudok!
Ülök a magyar éjszakában, Fölöttem fénylő csillagok. A hold fényében túl a réten Ezernyi virágszín ragyog. Balzsamos szellő táncol a réten, Lelkem az égen andalog.

4815 cikk | 10 / 482 oldal