Napló - Legolvasottabb cikkek

   

ŐSZI IDÉNYKEZDÉS 2O13
»
  Kedves Családok! Édesapák, Édesanyák, Gyerekek, Nagyszülők!Kedves Ifjak és Idősek!Itt van az ősz, itt van ujra, S szép, mint mindig, énnekem. Tudja Isten, hogy mi okból Szeretem, de szeretem – mondja a költő. Egy szép időszak kezdődik el újra mindannyiunk számára.
Gnózis - út a teljessség felé
Gnózis - út a teljessség felé Nem a gnoszticizmusban, hanem a Gnózisban hiszek.
Népi időjóslás
                   NÉPI IDÕJÓSLÁS Január „Piroska napján, ha fagy, negyven napig el nem hagy” Már újév napjának idõjárása jelez: ha ez az elsõ nap szép, fényes idõt hoz, azzal azt jövendöli, jó és bõven termõ lesz az év. Ha csillagos az újévi éjszaka, rövid lesz a tél. Hosszú telelésre lehet ellenben számítani, ha az esztendõ elsõ reggelén északi, hideg szél fúj.
Miért olvassam a Bibliát?
 „Lábam előtt mécses a Te igéd, ösvényem világossága.” (Zsolt 119,105)   Miért olvassam a Bibliát? Keresztyén horoszkóp - vagy mindennapi útmutató? Ezekre a kérdésekre keressük a választ a vasárnap esti ifi-istentiszteleten.   Várunk téged is 2012.
Érdekesség-misekönyv
Aki nézte a Húsvéti Szentmise közvetítését a Vatikánból meghatódva tapasztalhatta, hogy azt a misekönyvet, amelynek aranyozott borítóját az immár Magyar Örökség Díjas Ozsvári Csaba készítette és a Magyar Katolikus Egyház ajándékozta II. János Pál pápának, amit Benedek pápa is használt, most Ferenc pápa miséjén is, a Föld sok-sok lakójával együtt láthattuk.
A megbocsátás szertartása - Afrikai néphagyomány
blog »
"Van egy történet a megbocsátásról, amely Afrikából származik. Ha valaki igazságtalanul vagy meggondolatlanul cselekszik a dél-afrikai Babemba törzsben, azt kiállítják a falu közepére, de semmivel sem akadályozzák meg a menekülésben.A falu minden lakója abbahagyja a munkát, és a megvádolt személy köré gyűlik.
Hogyan lehetek biztos a hitemben?
IFI-ISTENTISZTELET február 12-én vasárnap 17 órai kezdettel Téma: HOGYAN LEHETEK BIZTOS A HITEMBEN? - mit jelent hinni? - miben kell hinni, hisz mindenki hisz valamiben? - miért éppen Jézus Krisztusban kellene hinni? - miért kellene egyáltalán Jézusban hinni? - ha jól elvagyok templom, gyülekezet, ifi nélkül, de otthon imádkozok, akkor az elég, nem elég, kell ennél több?? Ha ...
Szép Cerceruska - régi magyar népmese
blog »
Szép CerceruskaHol volt, hol nem volt, volt egyszer egy szegény özvegyember, s annak két szép leánykája. De aztán olyan szép volt mind a kettő, hogy királykisasszonyoknak is beillettek volna.
Spirulina BIO – a gyógyító alga por 100g
Teljesen természetes táplálék. A Spirulina, mint szárított alga ismert volt a maják és az aztékok között, segítségével erősítették és fiatalították a testüket. Kellemes közérzetet, szépséget, erőt és energiát kölcsönöz ez az algatabletta. Azt tudjuk, hogy a természetes vitaminok jobban felszívódnak, sokkal hasznosabbak, mint a mesterséges készítmények.
Seattle indián nagyfőnök levele - 1852-ből
blog »
Az Egyesült Államok kormánya 1852-ben megüzente az indiánoknak, hogy az északnyugati területeken meg akarja venni a földjüket. Seattle indián nagyfőnök válaszul az alábbi levelet küldte: "A washingtoni főnök azt üzente, megvenné a földünket. De hogyan lehet megvenni vagy eladni az Eget? A Földet? Furcsálljuk az elgondolást.

3538 cikk | 7 / 354 oldal