Napló - Legolvasottabb cikkek

   

Cigány kultúra és cigány irodalom - Debreceni Zoltán
Debreceni Zoltán író tollából. A cigány irodalom vagy roma irodalom a nemzetközi cigányság irodalma, egyaránt ideértve a roma írók cigány és nem cigány nyelveken írt alkotásait. Ebben az értelemben a „cigány irodalom” kifejezés mellett adott esetben indokolt a „cigány irodalmak”, „roma irodalmak”, „cigányság irodalmai” kifejezések használata is.
Miért olvassam a Bibliát?
 „Lábam előtt mécses a Te igéd, ösvényem világossága.” (Zsolt 119,105)   Miért olvassam a Bibliát? Keresztyén horoszkóp - vagy mindennapi útmutató? Ezekre a kérdésekre keressük a választ a vasárnap esti ifi-istentiszteleten.   Várunk téged is 2012.
ŐSZI IDÉNYKEZDÉS 2O13
»
  Kedves Családok! Édesapák, Édesanyák, Gyerekek, Nagyszülők!Kedves Ifjak és Idősek!Itt van az ősz, itt van ujra, S szép, mint mindig, énnekem. Tudja Isten, hogy mi okból Szeretem, de szeretem – mondja a költő. Egy szép időszak kezdődik el újra mindannyiunk számára.
Hogyan lehetek biztos a hitemben?
IFI-ISTENTISZTELET február 12-én vasárnap 17 órai kezdettel Téma: HOGYAN LEHETEK BIZTOS A HITEMBEN? - mit jelent hinni? - miben kell hinni, hisz mindenki hisz valamiben? - miért éppen Jézus Krisztusban kellene hinni? - miért kellene egyáltalán Jézusban hinni? - ha jól elvagyok templom, gyülekezet, ifi nélkül, de otthon imádkozok, akkor az elég, nem elég, kell ennél több?? Ha ...
Érdekesség-misekönyv
Aki nézte a Húsvéti Szentmise közvetítését a Vatikánból meghatódva tapasztalhatta, hogy azt a misekönyvet, amelynek aranyozott borítóját az immár Magyar Örökség Díjas Ozsvári Csaba készítette és a Magyar Katolikus Egyház ajándékozta II. János Pál pápának, amit Benedek pápa is használt, most Ferenc pápa miséjén is, a Föld sok-sok lakójával együtt láthattuk.
Szép Cerceruska - régi magyar népmese
blog »
Szép CerceruskaHol volt, hol nem volt, volt egyszer egy szegény özvegyember, s annak két szép leánykája. De aztán olyan szép volt mind a kettő, hogy királykisasszonyoknak is beillettek volna.
A megbocsátás szertartása - Afrikai néphagyomány
blog »
"Van egy történet a megbocsátásról, amely Afrikából származik. Ha valaki igazságtalanul vagy meggondolatlanul cselekszik a dél-afrikai Babemba törzsben, azt kiállítják a falu közepére, de semmivel sem akadályozzák meg a menekülésben.A falu minden lakója abbahagyja a munkát, és a megvádolt személy köré gyűlik.
Spirulina BIO – a gyógyító alga por 100g
Teljesen természetes táplálék. A Spirulina, mint szárított alga ismert volt a maják és az aztékok között, segítségével erősítették és fiatalították a testüket. Kellemes közérzetet, szépséget, erőt és energiát kölcsönöz ez az algatabletta. Azt tudjuk, hogy a természetes vitaminok jobban felszívódnak, sokkal hasznosabbak, mint a mesterséges készítmények.
IFJÚSÁGI PROGRAMOK 2012
április 1. Ifjúsági istentiszteletet Nagyvárad-Velencén Téma: Kútba estem! Ki húzzon ki? Szolgál: ifj. Józsa Ferenc Zilah-fenyvesi segédlelkész Műsorral szolgál: Vár-lak római katolikus ifjúsági csoport     Április 12-15   9. IKE SPORTNAPOK - Sepsiszentgyörgy http://www.ike.
Csak nézd
Bácskai láva hömpölygő árja,búcsúzó nappal szeretkező búzatábla.Csak nézd, mily délceg az otthon melegéna haragoszöld kukoricalevél.Csak nézd, ringatóznak a tiszai fák,koszorúba fonják a tüzes határt.Játszadozik a forró szél,majd a rónákba belevész.Homlokon csókol az otthonunk,lelkünkkel lélegző oltalmunk.Csak nézd a kavargó föld porát,elmossa egy messzi délibáb.

3432 cikk | 7 / 344 oldal