Napló - Legolvasottabb cikkek

   

01.26 A hívő ember szenvedése
Szenvedjétek el a fenyítést, hiszen úgy bánik veletek az Isten, mint fiaival. (Zsid 12,7)Meglepő megfigyelés, hogy Isten gyermekeinek sokszor még több szenvedésben van részük, mint a nem hívőknek. Mit mond erről a Biblia?1. Ennek egyik oka az, hogy a hívők általában érzékenyebbek mások szenvedésére.
9 dolog, amit biztos nem tudtál a magyar nyelvről
Tudtad-e, hogy a magyar nyelv emlékei közül egy kőbevésett magyar rovásírás található az észak-amerikai Újfundland (Új Skócia) Yarmout öblénél? Ezt a 992-ben állított, ma 1005 éves nemrég megfejtett emléket Amerika első felfedezőiről dokumentálta Tyrkir, aki a vikingekkel együtt végrehajtott tettett magyar rovásírással, kőbe vésve örökítette meg.
Ősi magyar áldás
Áldott legyen a szív, mely hordozott,És áldott legyen a kéz, mely felneveltLegyen áldott eddigi utad,És áldott legyen egész életed.Legyen áldott Benned a Fény,Hogy másoknak is fénye lehess.Legyen áldott a Nap sugara,És melegítse fel szívedet,Hogy lehess meleget adó forrásA szeretetedre szomjasoknak,És legyen áldott támasz karodA segítségre szorulóknak.
„FEGYVERBE! ZÚG AZ ŐR…”  Egy kis nosztalgikus visszatekintés
           „FEGYVERBE! ZÚG AZ ŐR…” Egy kis nosztalgikus visszatekintés       1968. December és 1984. Január között Zircen dolgoztam a Mezőgépnél. Most nem sorolom fel, hogy hány névadáson ment keresztül az üzem a mai napig, de történetünk szempontjából úgysincs semmi jelentősége.
Ima a Szent Korona népéért!
Istenanya kérünk TégedOrszágunkat Te védjed megEgyesítsed NemzetünketMutasd nékünk szent Fényünket!Ébredjen fel a Mag NépeSzent Koronánk FényességeKrisztus Urunk vezess minketVigyáznak ránk Csillag Népek!Ősi Létünk méltóságaSugározzon e VilágraFénytudásunk felderüljönÉletünkbe beépüljön!Dicső Ősök segítsetekAz legyen, mi RendeltetettAtyánk áldása kísérjenA Magyarság felébr...
"FŐNÖK! SZÁRAZAK A FALAK!"  Amikor én rövid ideig „vízvezetékszerelő” voltam
           "FŐNÖK! SZÁRAZAK A FALAK!" Amikor én rövid ideig „vízvezetékszerelő” voltam           Az a bizonyos rendszerváltás, ami történt 1989 – 90 fordulóján, tudtommal nagyon sok ember sorsát, további jövőjét alapvetően befolyásolta, meghatározta. Ez a változás sajnos engemet sem kerülhetett el. A munkahelyem megszűnt, új után kellett nézni.
Chaplin életbölcsessége - írta a 70. születésnapján
blog »
A 70. születésnapján írta Charlie Chaplin (1959. április 16.)"Amikor elkezdtem szeretni önmagam, észrevettem, hogy a kínok, a szenvedések és érzelmi fájdalmak csak figyelmeztető jelei annak, hogy a saját igazságom ellenében élem az életem. Ma már tudom, hogy ez: HITELESSÉG.
SZÜLETÉSTŐL HALÁLIG NÁTRIUMGLUTAMÁT (E621)
A nátrium glutamát agydaganatot és rákot okoz, továbbá felelős a legtöbb emésztőrendszeri betegség kialakulásáért. Amerikából ért ide hozzánk, de a kormány nem akarta beismerni, hogy hibát követtek el, inkább visszatartották a kutatások eredményeit, melyek bizonyították, hogy hosszútávon életveszélyes a nátrium glutamát fogyasztása.
AMIRŐL CSESZNEK VÁR FALAI MESÉLNEK  I.  HALÁL A VÁR FOKÁN
               AMIRŐL CSESZNEK VÁR FALAI MESÉLNEK I. HALÁL A VÁR FOKÁN         Anno 1573. Szent Péter Pál napja, Csesznek „Végre, mikoron írtak volna 1573.
 
      A Kárpát medence a mi hazánk,Őseink kultúráját visszük tovább.Piros-fehér-zöld a szívünk,Hogy mit hoz a holnap, soha nem félünk.Összetartozunk több ezer éve már, Nekünk nem számít az országhatár.Együtt dobban a szívünk,bárhol lakunk,Mert mindannyian magyarok vagyunk.Hitünkben van minden, az életünk,A jövő nemzedékét szeretetre neveljük.

4806 cikk | 7 / 481 oldal