Napló

   

A HŐS TÜZÉR
              A HŐS TÜZÉR   Uriv körül véres harcok dúltak, A Don vize vitte a piros vért. Akna robbant… és ágyúk zuhogtak… Vér öntött el egy haldokló tüzért. Hősök ajkán, óh, szörnyű intelem -! Nem maradt más, csak egy szó: Istenem.   -Szólott hozzám a haldokló tüzér, Homlokán folyt a vér és veríték.
A hosszú élet titka
A hosszú élet titka    Nem tudtak elkápráztatni a több ezer éves kínai természetgyógyászatról szóló hírek soha, mert a gyógyító személy kora fontosabb számomra, mint a gyógyászaté, amit követ. A puding próbája az evés. Aki hosszú életre ad receptet, maga is legyen hosszú életű. Az erdélyi csíkcsomortai Nagy János nem régen ünnepelte 100-ik éves születésnapját.
A hű malac
Abban az évben is sok fontos esemény történt a nagyvilágban. Többek között Elvis és Chaplin, meghalt, Niki Lauda másodszor lett a forma-1-es világbajnok, a Csepeli fémművek munkaversenyt hirdetett, és felavatták a Planetáriumot.Na de történt még valami rendkívüli akkoriban, mégpedig egy kis Pest megyei községben, az akkor még, nem oly híres Mogyoródon.
A Hun királyi korona
Négy évvel ezelőtt hallottam először Badiny Jós Ferenc professzor úr előadásában az ordoszi hun arany koronaékszerről, amelyet a Krisztus előtti első évezredből származtatnak. A kínai Nagy Faltól északra található Ordosz, az ősi hun népek szellemi központja, az Arvisúrák szerint i.e. 4040-től.
A hunokról és magyarokról
A hunokról a mai általánosan elfogadott tudományos nézetek szerint nincsenek pontos és minden szempontból bizonyítható adatok. Sok hiányosság mutatkozik a hunok történelmében a mai napig. A hivatalos álláspont szerint a hunok Európában az időszámításunk szerinti IV. században tűnnek fel a Fekete-tenger, a Káspi-tó között a Volga-Don összefolyásának magasságáig.
A HÚSLEVES
              Drága Édesanyámra emlékezem egy hat évvel ezelőtti írásommal..   A HÚSLEVES       Szülői házunk Bakonyszentkirályon elég nagy paraszt portával rendelkezik. A „hőskorban” még kerítéssel ketté volt választva és egy kisajtó, valamint egyszárnyas nagykapun keresztül lehetett gyalogosan, vagy lovas kocsival, szekérrel átjárni közötte.
A III. világháború!
A szív és a lélek tiszta lázadása,Szó és az értelem csatakiáltása.Engedetlenség a zsarnoksággal szemben,A tőke és a pénz, gaz uralma ellen! Joggal és érvvel, higgadt józan ésszel,Dühvel és váddal, elavult eszmével.A jók és a rosszak végső harca dúl,Ki veszít s elbukik, fizet piszkosul! Indulatrágalom az erkölcs válsága.
A jobb élet reménye
Szenved és nyomorog világunk szegénye,Félelem költözött fájdalomlelkébe.Üvöltő könnyeket hullat a szívéből,Keserves gondolat elméjéből kitör! „Menni kell, innen el épp olyan messzire,Ahol nem álom a jobb élet reménye,Ott talán, rám talál egyszerű gazdagság,Afféle békesség, kicsinyke boldogság.
A jobbikosok cigányságom miatt elűztek rákosan a házamból - Debreceni Zoltán
Debreceni Zoltán tollából A sápadt nap a felhők mögül sírva néz le rám, nincs mosoly az arcán. Mert látja a szívemet nehéz gondok nyomják. Nincs otthonom, sem anyám, sem istenem, se hazám! A lelkemben vadvihar tombol, isten felé repülnek belőle a keserű sóhajok. A fájdalom gyötri marja a szívemet, két kézzel a keserű bánat fojtogat.
A jótékony alma
A jótékony alma     >  Egyedül az alma az a fajta gyümölcs, amit más ételekkel is együtt ehetünk, anélkül, hogy erjedés lépne fel. >  >  Ezt már az ókorban is tudták róla, ezért is nevezték a gyümölcsök királynőjének.

5042 cikk | 28 / 505 oldal