Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 

2013

szombat, 2013. március 2. 16:29, Nézettség: 1314

Hozzávalók 8 adagra: Az alaphoz: 400 g keksz - háztartási Az áztatáshoz: 1.4 dl tej (2,8%-os) 2 evőkanál kristálycukor 0.4 dl rum - barna A karamell krémhez: 120 g pudingpor (karamell ízű) 10 evőkanál kristálycukor 1 L tej (2,8%-os) A tejszín krémhez: 0.2 L habtejszín A bevonathoz: 100 g csokoládé - ét 0.

szombat, 2013. március 2. 15:06, Nézettség: 1723

Hozzávalók: Tészta: 6 kanál liszt 6 kanál cukor 6 db tojás 1 csomag sütőpor fél dl étolaj 1 kanál kakaópor Krém: 25 dkg vaj 25 dkg porcukor 6 dl tej 2 csomag tejszín ízű pudingpor 1 kanál kakaópor 1 kanál őrölt kávé Tetejére csoki   Elkészítése: A hozzávalókból a tésztát megsütjük, majd kettévágjuk.

szombat, 2013. március 2. 13:48, Nézettség: 1302

Hozzávalók 1 pohárhoz: 5 cl rum - fehér 2 cl lime lé 4 kávéskanál porcukor   Elkészítés: Az alapanyagokat skékerben jéggel összerázzuk.   Hűtött Y koktélos pohárba szűrjük   Lime karikával díszíthetjük.      

szombat, 2013. március 2. 13:39, Nézettség: 1539

Hozzávalók kb.

szombat, 2013. március 2. 13:29, Nézettség: 1986

Hozzávalók 12 adaghoz: A tésztához: 300 ml tej (2,8%-os) 3 db tojássárgája 1 csipet só 1 teáskanál kristálycukor 250 g búzaliszt (BL55) 250 g rétesliszt 7 g élesztő (instant) A töltelékhez: 50 g vaj 100 g dió (darált) 100 g kristálycukor 10 g vaníliás cukor - bourbon 1 db citrom reszelt héja 0.

péntek, 2013. január 25. 15:41, Nézettség: 2404

Ebben a cikkben a vajról lesz szó. A vajról, nem margarinokról, vajkrémekről, szendvicskrémekről. Azért fontos mindezt jó előre leszögezni, mert mint kiderült nem mindenki számára világos, hogy a vaj pontosan micsoda. A vajban nincs más, mint tejzsír. Nincs benne emulgeáló, ilyen-olyan E számos csoda, színező anyag, savópor és bétakarotin. A vajban vaj van, és kész.

péntek, 2013. január 11. 16:33, Nézettség: 5034

Hozzávalók: 25 dkg kristálycukor 0,5 l tej 4 dkg vaj Elkészítése: 1. A tejet elkevertem a cukorral, majd lassú tűzön, folyamatosan kevergetve elkezdtem főzni. Kb. 50 perc (nem tévedés...) alatt a cukros tej besűrűsödött, harmadára főtt, és nagyon lassan elkezdett karamellizálódni.

péntek, 2013. január 11. 11:16, Nézettség: 2648

Hozzávalók 1 cs vaníliás pudingpor 1 cs csokis pudingpor 1 cs puncs pudingpor 20-25 db vékony palacsinta 1 ü magozott meggybefőtt 1 cs babapiskóta 1 főzet kávé 1 rum aroma 7evőkanál cukor fahéj ízlés szerint 1 l tej instant kakaó Elkészítés 1.Egy tortaformát folcpakkal kibélelünk. A kávét összekeverjük a rumaromával.

28 bejegyzés | 3 / 3 oldal « 1 2 3 »