Hozzávalók
kb.12 darabhoz:
A muffin tésztához:
- 150 g barna cukor
- 100 ml étolaj
- 2 db tojás (nagyobb)
- 25 g csokoládé - ét (45%-os)
- 1 db narancs héja
- 1 kiskanál fahéj (őrölt)
- 6 g sütőpor
- 50 g dió (darált)
- 200 g sárgarépa
- 140 g búzaliszt (BL55)
A díszítéshez:
- 500 g natúr krémsajt (Mascarpone, Philadelphia)
- sárgarépa (reszelt)
Elkészítés:
A barna cukrot elkeverjük az étolajjal.
Folyamatos keverés mellett, vékony sugárban hozzáadjuk a tojásokat.
Hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, reszelt narancshéjat, fahéjat, sütőport, darált diót, reszelt répát, végül a lisztet. Az egészet összekeverjük egy fakanállal.
A masszát muffin formákba töltjük, majd előmelegített 190 C-os sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Meg kell várnunk, hogy teljesen kihűljenek a muffinok, majd a kikevert mascarponét egy nyomózsákból a tetejükre pöttyözzük.
Legvégén sima reszelt, vagy reszelt kandírozott répával díszítjük.