Répás húsvéti muffin recept


Répás húsvéti muffin recept

Hozzávalók

kb.12 darabhoz:

A muffin tésztához:

  • 150 g barna cukor
  • 100 ml étolaj
  • 2 db tojás (nagyobb)
  • 25 g csokoládé - ét (45%-os)
  • 1 db narancs héja
  • 1 kiskanál fahéj (őrölt)
  • 6 g sütőpor
  • 50 g dió (darált)
  • 200 g sárgarépa
  • 140 g búzaliszt (BL55)

A díszítéshez:

  • 500 g natúr krémsajt (Mascarpone, Philadelphia)
  • sárgarépa (reszelt)

Elkészítés:

                    

A barna cukrot elkeverjük az étolajjal.

Folyamatos keverés mellett, vékony sugárban hozzáadjuk a tojásokat.

Hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, reszelt narancshéjat, fahéjat, sütőport, darált diót, reszelt répát, végül a lisztet. Az egészet összekeverjük egy fakanállal.

A masszát muffin formákba töltjük, majd előmelegített 190 C-os sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Meg kell várnunk, hogy teljesen kihűljenek a muffinok, majd a kikevert mascarponét egy nyomózsákból a tetejükre pöttyözzük.

Legvégén sima reszelt, vagy reszelt kandírozott répával díszítjük.

 

 


Szerkesztés dátuma: szombat, 2013. március 2. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,531 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Raffaello szelet Következő cikk: Répatorta

Forrás:
www.desszert.eu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: