Magyar konyha - Legújabb cikkek

   

Oregano, másnéven szurokfű
Gyógynövények » Fűszernövények
Az oregánó - azaz a SZUROKFŰ!!! Az oregánó a természet antibiotikuma, baktériumölő hatása a penicillinével vetekszik. Ráadásul az ára jóval alacsonyabb, mint némelyik gyógyszeré. Enyhíti a megfázásos, influenzás tüneteket, tisztítja a légutakat, csillapítja a köhögést.
Aszalt szilva
Gyógynövények » Gyümölcsök - Zöldségek
Aszalt szilva Az utóbbi években egyre többet hallani a sejtkárosító szabad gyökökről, illetve az antioxidáns hatású gyümölcsökről. Táplálkozástudományi professzorok ezidáig úgy vélték, hogy az erdei gyümölcsök rendelkeznek a legnagyobb szabadgyök-semlegesítő hatással, azonban a legfrissebb kutatásokból kiderült, hogy az aszalt szilva jóval nagyobb antioxidánsdózissal rendelkezik.
Mézes, köhögés elleni cukorka házilag
Gyógynövények » Gyógyreceptúrák
Kaptam egy receptet, még nem próbáltam, de biztosan ki fogom próbálni, mert nálunk gyakori probléma a köhögés és a torokfájás. Hűlés, megfázás, torok fájás, köhögés, nátha esetén, ha nem olyan komoly a baj,hogy orvoshoz kell rohannunk, jobban tesszük, ha természetes módszereket vesszük igénybe, hisz azok alig igényelnek anyagi ráfordítást is, és mégis csak természetes.
Csipkebogyólekvár
Befőzés » Lekvárok
                 Forrás: Kincsek a kamrából
A zöldséglevek gyógyító hatása
Gyógynövények » Gyógyreceptúrák
    Kóros állapot            Ajánlott zöldséglé   artériás lerakódások -  hajdinacsíra asztma - búzafű, fejes káposzta, karalábé, kelbimbó, kelkáposzta, napraforgó levele, retek, reteklevél, sárgarépa álmatlanság - fejessaláta, zeller bélpanaszok - zsázsa bőrbetegségek - búzafű, cékla, céklalevél, endívia, karalábé, mángold, napraforgó levele, paprika, paradicsom, petrezselyem,...
Az Úristen mindent lehelyezett a földre, csak le kellett hajolni érte!
  Ha a mai fiatalasszonyoknak azt mondaná valaki, hogy nyolcvan-száz esztendővel ezelőtt dédnagyanyáik, nagyanyáik nem ismertek a hamulúgnál, a mésznél, a házilag főzött szappannál, a kékítőnél, ecetnél, szódabikarbonátnál egyéb tisztítószert, hát igencsak elcsodálkoznának rajta.
 
Régi receptek » Hun receptek
Hozzávalók:600gr fácán- és fürjhús12 főtt fürj tojás150gr apróra vágott vöröshagyma200gr fölszeletelt alma200gr fölszeletelt tökörke100gr fölszeletel erdei gombafél kk sáfrány1ek méz2ek citromlé1ek citromhéj2ek hun gyöketfél kk borssó. Színezés: sárga (sáfrány) Díszítés: piros virág Uralkodó ízirány: édes-savanykás ízek Elkészítés: hosszúlevű áldos  
 
Régi receptek » Hun receptek
Hozzávalók:800gr vegyes halszelet, (ponty, süllő, csuka, harcsa, kecsege)150gr vöröshagyma50gr sárgarépa50gr fehérrépa50gr cékla50gr mazsola1kk gyömbér1ek reszelt citromhéj2ek őrölt mogyoró2ek hun gyöket3dl fehérbor50gr tökörke50gr zellergyökér50gr fokhagyma2ek citromlé1kk kurkuma1kk szerecsendiósó.
 
Régi receptek » Hun receptek
Hozzávalók:1kg összevágott kakas-(csirke-) hús2l vörösbor2ek hun gyöket250gr összevágott vöröshagyma1ek gyömbér1ek méz2ek citromlé1ek citromhéjfél kk fahéj1kk szerecsendiósó. Színezés: vörös (vörösbor) Díszítés: fehér virágok Uralkodó ízirány: édes-savanykás gyömbéres ízek Elkészítés: szokásos áldos eljárás  
 
Régi receptek » Hun receptek
Hozzávalók:600gr összevágott báránycomb150gr összevágott vöröshagyma2l száraz fehérbor2ek hun gyöket2ek tárkony2ek citromlé1ek citromhéjsó. Színezés: sárga (sáfrány) Díszítés: fehér virágok Uralkodó ízirány: tárkonyos-savanykás ízhatás Elkészítés: szokásos áldos eljárás, a víz helyett azonban a bort használjuk.  

1841 cikk | 1 / 185 oldal