Magyar konyha - Legújabb cikkek

   

 
Régi receptek » Hun receptek
Hozzávalók:800gr pontyszelet150gr összevágott vöröshagyma3dl boglári száraz királyleányka (vagy száraz fehérbor)2ek citromlé1ek citromhéjfél kk fahéjfél kk bors150grkarikára vágott sárgarépa2ek magyar gyöket1ek méz1kk csillagánizs1kk kókusztejpor1kk sáfránygyömbér (kurkuma)300gr összevágott sütőtöksó.
 
Régi receptek » Hun receptek
Hozzávalók: 5dl tokaji aszú,5dl tokaji furmint,300gr kockára vágott alma,300gr kockára vágott sárgadinnye,1ek tündérfű,1ek méz,fél kk sáfrány,1 kk citromlé,2ek avar gyöket,100gr mazsola,100gr szőlőszem,1ek kókusztejpor,1 vanília rúd,só. Díszítés: virágzó tündérfű Uralkodó ízirány: sejtelmes édes-savanyú ízháttér. Elkészítés: az alapanyagokat összefőzzük.
 
Régi receptek » Hun receptek
Hozzávalók:600 gr kockára vágott báránycomb,1,5 l száraz vörösbor,só. Színezés: a vörösbor színezése. Díszítése: piros és fehér virág Uralkodó ízirány: a főtt bárány vörösborral megnemesített íze. Elkészítése: a kockára vágott bárányt a vörösborban megfőzzük  
Hun és magyar ételek ízharmóniája
Régi receptek » Hun receptek
A világfa szimbolikai nyelvezetét idealizáló lovas népek számára az alap ízek fontos szerepet játszottak az áldozati étel harmóniájának megteremtésében. Az alap ízeket lehetségesen két csoportba osztották. -első csoportba: édes, savanyú, sós, -második csoport: keserű és csípős.
Hun – Avar – Magyar Gyöket
Régi receptek » Hun receptek
Mint ahogy a mai konyhaművészetben is meghatározó szerepet töltenek be a fűszernövények, s az egyéb felhasználandó alapanyagok, együttesen egy sajátos íz harmóniát képeznek a mai magyar gasztronómiában. Az őseink konyhájának alapját képező gyöketek is egyedi íz világot alkottak, s meghatározó jelleggel bírtak.
- Főzési alapeljárások -
Régi receptek » Hun receptek
Áldosok Az áldos hosszú lére eresztett, leves jellegű étel. Készítése során többféle húst zöldségekkel, friss füvekkel, fűszerekkel, gombákkal, esetleg gyümölcsökkel főzzük össze. Az alapízesítésre a kiválasztott gyöketet használjuk. Az áldost természetesen hús nélkül is lehet főzni, zöldségekből vagy gyümölcsökből. Zsiradékot és olajat viszont soha nemhazsnáltunk.
Kakaós ostoros kalács
Receptek » Sütemények
Hozzávalók a tésztához: - 70 dkg liszt - 5 dkg élesztő - 4 dl tej - csipet só - 6 dkg kristálycukor - 3 tojássárgája - 3 evőkanál étolaj - 5 dkg olvasztott vaj   A kakaós töltelékhez: - 25 dkg puha margarin - 3 csomag vaníliás cukor - 20 dkg porcukor - 4 evőkanál kakaópor   + a tetejére a lekenéshez: egy tojássárgája pici tejjel és csipet cukorral összekeverve.
Karácsonyi diós sütemény
Receptek » Sütemények
10dkg nyírfacukorból, 10dkg vajból, egy késhegynyi szódabikarbónából, 25dkg tönköly fehér lisztből és 2db egész tojásból jól nyújtható tésztát készítünk, majd kétharmad részéből korongokat szúrunk ki.
Hamis lúdláb szelet
Receptek » Sütemények
Hozzávalók A tésztához: 4 tojás (nagy, 6,5-7 dkg-os) 16 dkg kristálycukor 4 ek víz 2 dkg kakaópor 14 dkg rétesliszt 1 csomag sütőpor csipetnyi só A krémhez: 8 dl tej 8 ek rétesliszt 2 tojás 25 dkg vaj 30 dkg porcukor 2 csomag vaníliás cukor A csokimázhoz: 20 dkg étcsokoládé 10 dkg vaj Elkészítése: El...
Vaníliás néró
Receptek » Sütemények
Hozzávalók: 21 dkg vaj 15 dkg porcukor 7 db tojás sárgája 25 dkg liszt 1 cs vaníliás cukor 1 mk sütőpor reszelt citromhéj sárgabarack lekvár csokoládé   Elkészítése: A puha vajat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk egyesével a tojások sárgáját, majd beleforgatjuk a lisztet és az ízesítő anyagokat.

1841 cikk | 2 / 185 oldal