Magyar konyha - Befőzés - Savanyúságok

   

Csalamádé télire
Hozzávalók (1 db 3,75 l-es üveghez): 1 közepes fej édeskáposzta 4 db közepes répa 6 db fehérpaprika 6 db közepes uborka (nem kígyó, eltenni való) 6 db zöldparadicsom 3 l víz 2 ek fruktóz 3 ek só 1 kk fehérmustármag 1 kk koriandermag 1 babérlevél 1 kk egész feketebors 1,5 kk citromsav celofán nátrium-benzoát Elkészítése: Előkészítjük az üvegeket, összevágjuk ...
Kovászos uborka
A nyár egyik legnagyobb ajándéka kétségtelenül a kovászos uborka! Hozzávalók: uborka egy csokor kapor egy szelet kenyér víz só Elkészítése: Kimossuk az üveget, majd előkészítjük az uborkát, vagyis levágjuk a két végét és az oldalát hosszában bevagdossuk három helyen. Az üveg aljába tesszük a megmosott kaprot, belehelyezzük az üvegbe az uborkákat, és szorosan telerakjuk.
Vegyes savanyúság elrakása
Vegyes savanyú - 2 liter hideg víz - 2 dl 20%-os ecet - 6 dkg só - 20 dkg kristálycukor - 1 púpos kávéskanál borkén Ezekből elkészítjük a lét, amit az általunk már előre üvegekbe rakott alapanyagokra öntünk. Alapanyag lehet minden amit szeretünk. Pl: karfiol, uborka, gyönygyhagyma, vékony répaszelet, zöldparadicsom, paprika....

3 cikk | 1 / 1 oldal