Hozzávalók (1 db 3,75 l-es üveghez):
1 közepes fej édeskáposzta
4 db közepes répa
6 db fehérpaprika
6 db közepes uborka (nem kígyó, eltenni való)
6 db zöldparadicsom
3 l víz
2 ek fruktóz
3 ek só
1 kk fehérmustármag
1 kk koriandermag
1 babérlevél
1 kk egész feketebors
1,5 kk citromsav
celofán
nátrium-benzoát
Elkészítése:
Előkészítjük az üvegeket, összevágjuk ...
A nyár egyik legnagyobb ajándéka kétségtelenül a kovászos uborka!
Hozzávalók:
uborka
egy csokor kapor
egy szelet kenyér
víz
só
Elkészítése:
Kimossuk az üveget, majd előkészítjük az uborkát, vagyis levágjuk a két végét és az oldalát hosszában bevagdossuk három helyen. Az üveg aljába tesszük a megmosott kaprot, belehelyezzük az üvegbe az uborkákat, és szorosan telerakjuk.
Vegyes savanyú
- 2 liter hideg víz
- 2 dl 20%-os ecet
- 6 dkg só
- 20 dkg kristálycukor
- 1 púpos kávéskanál borkén
Ezekből elkészítjük a lét, amit az általunk már előre üvegekbe rakott alapanyagokra öntünk.
Alapanyag lehet minden amit szeretünk. Pl: karfiol, uborka, gyönygyhagyma, vékony répaszelet, zöldparadicsom, paprika....