Magyar konyha - Legtárgyaltabb cikkek

   

A kovászos kenyér titka
Receptek » Kenyerek, péksütemények
Kovász készítés    Kovászt többféle képen is lehet készíteni Egyszer van a gyors kovász, vagy hamis kovász amit az előző cikkemben is írtam. Ekkor az élesztős vízre szórok lisztet és együtt hagyom felfutni az egészet. Ennek a kovásznak nincs olyan íze, mint az igazi kovásznak, a lényege abban van, hogy segíti az élesztő hatását.
Alap házi kenyér
Receptek » Kenyerek, péksütemények
Alap házi kenyér    60 dkg BL 55-ös liszt 1-2 dkg élesztő 1 tk cukor 1 tk só (nem jódozott) 4 dl langyos víz   A langyos vizet és az élesztőt elkeverem, majd hozzá adom a cukrot. A kimért lisztből leveszek úgy félmaréknyit és az élesztős vízre szórom, majd hagyom kelni amíg jól fel nem habosodik.
Parlagfű
Gyógynövények » Gazok, vagy mégsem?
Weixl-Várhegyi László: "A parlagfű a leghasznosabb gyógyító növényünk?" Zoé bevezetője: Ajánlom ezt az írást szeretettel mindenkinek, aki fél a parlagfűtől, az allergiától, aki haragszik a parlagfűre, mert allergiás, és annak is, aki eddig ellenségként, gazként tekintett erre a növényre.
Házi Rafaello
Receptek » Sütemények
Házi rafaello   krém: 6 tojás sárgája 4 dl tej 20 dkg cukor 1 vaníliás cukor 1 csomag (főzős) vanília pudingpor 20 dkg vaj   tészta: 6 tojás fehérje 25 dkg porcukor 10 dkg liszt 15 dkg kókuszreszelék                           Elkészítése: A krémhez a tojások sárgáját összekeverem a cukorral a vaníliás cukorral és aztán a pudingporral.
Cseresznye kompót, anyuci módszere
Befőzés » Gyümölcsbefőttek
Ezt a receptet édesanyámtól tanultam, elég egyszerű szerintem.   Mire van szükséged? először is cseresznyére. Megmosod a cseresznyét, leszeded a szárát, beteszed az üvegbe, csinálsz egy szirupot hogy édes legyen, cukorral és vízzel. azt felforrasztod, beleteszel egy kicsi szalicilt és lekapcsolod a gázt.
A masszázs, mint alternatív gyógymód ( története, hatásai)
A masszázs napjainkban igen elterjedt kezelési módszer az alternatív terápiák közt. Sokan azonban nem is tudják, hogy őseink is alkalmazták ezt az eljárást gyógyulás céljából. A masszázs a mechanoterápia tárgykörébe tartozik, annak passzív részét képezi, a kimozgatásokkal együtt.A masszázs ősi, ösztönös művelet, gyógymód.
Rizskoch (rizsfelfújt, rizskók)
Hozzávalók: 1 l tej 1 csésze rizs 4 egész tojás 4-5 evőkanál kristálycukor vaníliás cukor reszelt citromhéj 1 csipet só Elkészítés: A rizst kevés (1-2 deci) vízben párolni kezdem, mikor elkezd duzzadni, hozzáadom a tejet és a sót, tejberizst főzök belőle. (Nem baj, ha nem főtt teljesen puhára a rizs, mert állás közben felszívja a tejet és megpuhul). Hűlni hagyom.
Magyar konyha - határok nélkül
»
"Nemcsak abban áll a magyar szakácsművészetnek a titka, hogy egyes ételeket milyen ízlésesen tud előállítani, hanem hogyan tálalja föl egymás után úgy, hogy az elköltött étel valósággal kívánja a következőt, s mikor már az ember azt hiszi, hogy egészen jóllakott, akkor hoznak megint valamit, amire azt kel mondani, hogy de már ebből eszünk!" Sokan azt hiszik, hogy a magyar konyha...
Sacher torta
Hozzávalók A piskótához: 130 g vaj 110 g porcukor 6 db tojássárgája 130 g búzaliszt 130 g csokoládé - ét (53%-os) 6 db tojásfehérje A bevonóhoz: 50 ml víz 110 g porcukor 150 g csokoládé - ét (53%-os) 60 g vaj 5 ml ecet (10%-os) A töltéshez: 200 g baracklekvár Elkészítés 1.
Zakuszkás csiga
Receptek » Kenyerek, péksütemények
Hozzávalók:   50 dkg liszt 1 teás kanál só 1 teás kanál cukor 1 egész élesztő 1,5 dl langyos tej 1,5 dl olaj 1/4 üveg Zakuszka   A tejet meglangyosítom, majd beleteszem az élesztőt és a cukrot, a tetejére kevés lisztet kell szórni és hagyni felfutni.