Házi rafaello
krém:
- 6 tojás sárgája
- 4 dl tej
- 20 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 csomag (főzős) vanília pudingpor
- 20 dkg vaj
tészta:
- 6 tojás fehérje
- 25 dkg porcukor
- 10 dkg liszt
- 15 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A krémhez a tojások sárgáját összekeverem a cukorral a vaníliás cukorral és aztán a pudingporral. Aztán először egy kis tejjel csomómentesen elkeverem és utána hozzá öntöm a többi tejet. Ezt sűrűre főzőm és hozzá adom a vajat, jól elkeverem és hagyom kihűlni.
Amíg a krém hűl, addig a tésztát elkészítem.
A tojások fehérjét kemény habbá verem és csak utána adagolom hozzá a cukrot és a lisztet, majd végül beleforgatom a kókuszreszeléket.
Kivajazom a és lisztezem a tepsit és a tésztát beleöntöm és elegyengetem simára, amennyire lehet. Ezt közepes lángon kb 10 vagy 15 percig sütöm.
Ha kisült a tészta és kihűlt, akkor a kihűlt krémet rákenem amennyire lehet egyenletesen. Ezt még kb 5 gkg kókuszreszelékkel megszórom, esetleg még lehet mandula szeleteket pirítani rá, mert úgy még jobban hasonlít a rafaellóra.
Nekem nem volt itthon mandulám, de elmondom hogy a nélkül is nagyon finom! A fiaim így is imádták! :-)
Egyszerű és gyorsan elkészíthető.
Lórika ezt én csináltam! :-))))
Lóri! Sütöttem a mogyra, de lefogadom Te meg sem kóstoltad, ugye?
mivel nekem nem is szólt senki... ejnye.
Viszont Marikának a sütiét erősen megdézsmáltam..:)