Hozzávalók:
- 35 dkg liszt,
- 25 dkg margarin/vaj,
- 5 dkg cukor,
- pici só,
- 8 ek hideg víz,
- 1 ek 10 %-os ecet
a töltelékhez: sűrű szilvalekvár
Én az ujjaimmal dolgoztam össze, vigyázva, hogy túl ne melegítsem a tésztát; a lisztet összekevertem a cukorral és a sóval, hozzátettem a felkockázott hideg margarint, összemorzsoltam. Hozzáadtam a vizet és az ecetet, homogén tésztává dolgoztam össze. Folpackba csomagolva hűtőbe tettem 2 óra hosszára.
Alaposan lisztezett deszkán vékonyra nyújtottam, és megpróbáltam szabályos 6-7 cm-es kockákra vágni őket. Szilvalekvárt tettem a sarkokba, kiflivé göngyöltem.
Légkeveréses sütőben 170 fokon 30 perc alatt megsütöttem, még melegen megszórtam porcukorral.