Hókifli


Hókifli

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt, 
  • 25 dkg margarin/vaj, 
  • 5 dkg cukor, 
  • pici só, 
  • 8 ek hideg víz, 
  • 1 ek 10 %-os ecet

a töltelékhez: sűrű szilvalekvár

Én az ujjaimmal dolgoztam össze, vigyázva, hogy túl ne melegítsem a tésztát; a lisztet összekevertem a cukorral és a sóval, hozzátettem a felkockázott hideg margarint, összemorzsoltam. Hozzáadtam a vizet és az ecetet, homogén tésztává dolgoztam össze. Folpackba csomagolva hűtőbe tettem 2 óra hosszára.

Alaposan lisztezett deszkán vékonyra nyújtottam, és megpróbáltam szabályos 6-7 cm-es kockákra vágni őket. Szilvalekvárt tettem a sarkokba, kiflivé göngyöltem.

Légkeveréses sütőben 170 fokon 30 perc alatt megsütöttem, még melegen megszórtam porcukorral.


Szerkesztés dátuma: szombat, 2010. február 6. Szerkesztette: Tölle Rozália
Nézettség: 2,178 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Házi Rafaello Következő cikk: Hólabda


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: