Magyar konyha - Italok - Koktélok

   

A Koktél Poharak, kellékek, és díszítők
Poharak Ne feledjük egy gyönyörű pohárral a lehető legkellemesebb vizuális hatást érhetjük el! Természetesen minden koktélhoz egy adott típusú pohár dukál, melyek most részletesen bemutatunk. Minden esetben megállapítható, hogy a poharaknak pontosan illeniük kell a bennük felszolgált italhoz! Koktélospohár Az igazán hangulatos koktélozás elmaradhatatlan kelléke.
A koktéltörténelem
A koktél szó eredete máig nem tisztázott. Arról , hogy ki és mikor készítette el, és nevezte el a legelső koktélt, számtalan történet olvasható. Az azonban valószínű, hogy a szó az amerikai kontinensen született. 1806-ban egy USA-beli kiadványban már felfedezhető a szó a mai értelmében, és biztosra vehető, hogy száz évvel ezelőtt már elfogadott elnevezése volt a kevert italoknak.
A magyar pálinkás koktélok
Ki mondta, hogy nincsenek magyar eredetű koktélok? A Mojito és a Sex on the beach a múlté! Hódítanak a pálinkás koktélok. Pálinkás nyárdélutánt! Bodzás pálinka limonádéval Hozzávalók: 4 cl mézes bodzapálinka 2 cl bodzaszörp szóda lime és citrom jég Öntsd össze a pálinkát és a bodzaszörpöt, keverd el, majd öntsd fel szódával.
Absolut Flying koktél (videó)
Az Absolut Flying egy igazi különlegesség! A rövid italok hercege. A lime és a barnacukor aromája együtt járja át a citromos vodkát. Próbálja ki Ön is!   Elkészítési idő: 2 perc Hozzávalók 1 pohárhoz 4 cl Bols citromos vodka 1 cl Bacardi 151°, vagy 80%-os rum 1 szelet lime 1 bárkanálnyi barnacukor Elkészítés 1.
Acapulco
3cl Fehér rum 2cl Tequila 2cl Kókuszlikőr 6cl Ananászlé 3cl Grapefruitlé A hozzávalókat a shakerbe rakjuk, jól összerázzuk, majd egy Hurrikán pohárba szűrjük. Díszítsük ananász vagy narancsszelettel, koktélcseresznyével. Szívószállal kínáljuk. ha a kókuszlikőr helyett lenne véletlenül otthon eredeti kókusztej, próbáljuk ki azzal, kiemeli a koktél trópusi jellegét.
B52 koktél (videó)
A B52 egy igen ismert, és kedvelt shot koktél. Csak óvatosan, mert igen lobbanékony hangulatú ital! Kellemes ízhatású, méltán népszerű rövidital.   Készítési idő: 1 perc Hozzávalók 1 pohárhoz 3 cl Bols kávélikőr 2 cl ír krémlikőr 1 cl 80%-os rum, vagy Bacardi 151° Elkészítés 1. Az összetevőket bárkanál segítségével egymásra rétegezzük a shotos pohárban.2.
Bacardi Koktél
- 3cl Fehér Rum- 1cl Limelé- 1cl Cukorszirup- 1 Teáskanál Grenadine A hozzávalókat öntsük egy shakerbe, majd jól rázzuk össze. Szűrjük koktélospohárba, és díszítsük egy pálcikára húzott koktélcseresznyével. Az ital alkoholtartalma 13-18%.
Black Army koktél (videó)
A Black Army koktél egy nálunk kevéssé ismert shot. Férfias ital, biztosan sokak kedvence lehet. Ön is kóstolja meg! Elkészítési idő: 1 perc Hozzávalók 1 pohárhoz 2 cl Galliano 2 cl Jägermeister Elkészítés 1. A shotos pohárban egy bárkanál segítségével a Gallianora rétegezzük a Jägermeistert.
Caipirinha
A caipirinha egy igen erős, pikáns, savanykás ital, mely étkezés után, digestive italnak ajánlott. Morafcsik Péter mutatja be az ital elkészítését. Elkészítési idő: kb 90 másodperc Hozzávalók 11 pohárhoz 55 cl Cachacha 0.50.5-11 db lime 44 bárkanál barna cukor Elkészítés 1.
Collins
4cl Gin 1cl Cukorszirup 12cl Szóda 2cl Citromlé A hozzávalókat öntsük egy Collins-os pohárba mejd keverjük meg. Díszítsük citromkarikával, és kínáljuk szívószállal. Ha édeskés ízű Gint használunk akkor Tom Collins koktélt keverünk, ha pedig Dry Gint használunk akkor John Collins kerül a poharunkba. Az ital alkoholtartalma 9-10%.

35 cikk | 1 / 4 oldal