Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 

Capuccinó szelet

Capuccinó szelet

Hozzávalók:

Tészta:

  • 6 kanál liszt
  • 6 kanál cukor
  • 6 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • fél dl étolaj
  • 1 kanál kakaópor

Krém:

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 6 dl tej
  • 2 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 1 kanál kakaópor
  • 1 kanál őrölt kávé
  • Tetejére csoki

 

Elkészítése:

A hozzávalókból a tésztát megsütjük, majd kettévágjuk. A vajat a porcukorral habosra keverjük. A tejet a pudingporral felfőzzük, ha kihűlt a vajjal összekeverjük. A kész krémet kettévesszük, az egyik felét rákenjük a piskótára a másik felébe 1 kanál kakaóport és 1 kanál őrölt kávét keverünk, majd rákenjük a másik krémre. Rátesszük a másik piskótalapot és csoki mázzal vonjuk be.

 

 

Szerkesztés dátuma: szombat, 2013. március 2. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,716

Forrás:
olcso-receptek.hu


   


Tetszik