Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.
|
2011 -péntek, 2011. szeptember 23. 14:37, Nézettség: 1604
Hozzávalók: -15 dkg cukor -4 dkg kakaó -25 dkg liszt szitálva -5 dkg vaj -2,5 dl tej -1 db tojás -1 cs. sütőpor Elkészítése: Összedolgozzuk a vajat, a tojást és a cukrot. A sütőport összekeverjük a liszttel és apránként a tésztához keverjük, közben tejet is hozzáöntjük. A végén a kakaót is belekeverjük, majd előmelegített sütőben 150°C-fokon kb. 20 percig sütjük. csütörtök, 2011. szeptember 22. 13:44, Nézettség: 2112
Tésztához -3-4 evőkanál tej -1 cs. sütőpor -50 dkg liszt -1 cs. csütörtök, 2011. szeptember 22. 13:29, Nézettség: 2783
Tésztához -50 dkg liszt -1 csomag sütőpor -25 dkg Rama -20 dkg cukor -2 tojássárgája -4,5 dl tej Krémhez -10 dkg margarin (vaj) -10 dkg cukor -3 evőkanál rum -3 evőkanál baracklekvár -3 evőkanál kakaópor Tetejére -4 tojásfehérje -20 dkg cukor -10 dkg étcsokoládé A tésztához a lisztet és a sütőport a margarinnal (vaj) elmorzsoljuk, majd a cukorral, a toj... szerda, 2011. szeptember 21. 21:51, Nézettség: 1521
hozzávalók 4 főre 1 kg alma 10 dkg méz 5 dkg cukor 1/2 citrom leves és reszelt héja 1 mk őrölt fahéj 1 mk őrölt szegfűszeg 2 kk liszt 4-5 kisebb mentalevél 1 kis doboz tejföl só elkészítés A meghámozott, kockára vágott almát 1,5 l vízben feltesszük főzni, hozzáadjuk a 1/2 citrom levét, lereszelt héját, mézet, cukrot, fahéjat, szegfűszeget. szerda, 2011. szeptember 21. 21:49, Nézettség: 1661
hozzávalók 6 főre fél kg gyalult tök fél kg laskagomba 15 dkg kolozsvári szalonna 1 fej hagyma 4 gerezd fokhagyma 2-3 chili 1 ek garam masala 1/2 ek őrölt kömény 1/2 ek őrölt koriander 1 tk kurkuma 1 doboz tejföl 1 csokor petrezselyem fél csokor koriander citrom elkészítés A hagymát apróra vágjuk, a szalonnát felkockázzuk, és elkezdjük pirítani. szerda, 2011. szeptember 21. 21:46, Nézettség: 3647
A garam masala az egyik legismertebb indiai fűszerkeverék. Sokféle változatban készül. A legáltalánosabb összetevői: fahéj, babérlevél, római kömény, koriander, zöld- vagy fekete kardamom, fekete bors, szegfűszeg, szerecsendió-virág. szerda, 2011. szeptember 21. 21:43, Nézettség: 3103
Fokhagymára emlékeztető illatú és ízű, vadon termő fűszernövény. Tavasszal a lombos erdők alját szőnyegként borítják be levelei. (Vigyázzunk: mert látszatra könnyen összetéveszthető levele a gyöngyvirágéval, és a gyöngyvirág levele mérgező. szerda, 2011. szeptember 21. 21:40, Nézettség: 2712
A Földközi-tenger vidékén őshonos fűszer. Neve a görög „koris” (poloska) szóból ered, ugyanis a korianderlevélnek poloskára emlékeztető aromája, szaga van sokak szerint. A növény mindhárom része (gyökere, leve és magja) használatos fűszerként. A dél-amerikai, mexikói, ázsiai, közel-keleti és észak-afrikai konyha használja előszeretettel. szerda, 2011. szeptember 21. 21:37, Nézettség: 4174
A füstölt pirospaprika, vagy ahogy világszerte ismerik a "Pimentón de la Vera", a spanyol konyha egyik legnépszerűbb fűszere, mely nagyon sok étel ízvilágának gazdagítására alkalmas. Már több mint 500 éve annak, hogy az Amerikából érkező fűszerpaprika megkezdte térhódítását az európai kontinens déli részén. vasárnap, 2018. március 4. 10:00
Rendszeresen használom mindkét fajtát. Rendkívül karakteres íze van.
szerda, 2011. szeptember 21. 18:16, Nézettség: 2019
hozzávalók 12 főre: A tésztaréteghez: 250 g margarin 120 g kristálycukor 8 tojás sárgája 4 evőkanál kakaópor 250 g finomliszt 1/2 csomag sütőpor 500 g sárgabaracklekvár A habréteghez: 8 tojás fehérje 140 g kókuszreszelék 120 g porcukor 1 csomag vaníliás cukor elkészítés A tésztaalap elkészítése: Kivajazunk egy 40X25 cm-es tepsit, félrete... |
Valóban hasonlít a levele a gyöngyvirágéra, viszont az illata nagyon erős fokhagyma illat, nincs hogy összetéveszteni a kettőt :D!