hozzávalók 6 főre
fél kg gyalult tök
fél kg laskagomba
15 dkg kolozsvári szalonna
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
2-3 chili
1 ek garam masala
1/2 ek őrölt kömény
1/2 ek őrölt koriander
1 tk kurkuma
1 doboz tejföl
1 csokor petrezselyem
fél csokor koriander
citrom
elkészítés
A hagymát apróra vágjuk, a szalonnát felkockázzuk, és elkezdjük pirítani. Később hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd az apró darabokra vágott chilit. Jöhetnek a fűszerek, ezekkel együtt süssük még 1-2 percig.
Adjuk hozzá a tököt és a gombát, keverjük el, majd öntsük fel vízzel vagy zöldségalaplével (lehet kockából is). Fél órát főzzük.
Sózzuk, majd habarjuk be tejföllel.
Tálaláskor csavarjunk bele frissen citromlevet, és hintsük meg korianderrel és petrezselyemmel. Kínáljuk rizzsel.
Forrás: www.nosalty.hu