Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 

2013

kedd, 2013. december 10. 10:55, Nézettség: 2515

Hozzávalók A tésztához: 4 tojás (nagy, 6,5-7 dkg-os) 16 dkg kristálycukor 4 ek víz 2 dkg kakaópor 14 dkg rétesliszt 1 csomag sütőpor csipetnyi só A krémhez: 8 dl tej 8 ek rétesliszt 2 tojás 25 dkg vaj 30 dkg porcukor 2 csomag vaníliás cukor A csokimázhoz: 20 dkg étcsokoládé 10 dkg vaj Elkészítése: El...

hétfő, 2013. október 7. 16:17, Nézettség: 2303

Hozzávalók: 21 dkg vaj 15 dkg porcukor 7 db tojás sárgája 25 dkg liszt 1 cs vaníliás cukor 1 mk sütőpor reszelt citromhéj sárgabarack lekvár csokoládé   Elkészítése: A puha vajat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk egyesével a tojások sárgáját, majd beleforgatjuk a lisztet és az ízesítő anyagokat.

kedd, 2013. március 12. 15:09, Nézettség: 2099

A grissini eredetileg egy olasz recept, amit először a 14. században sütöttek. A sós kenyértésztából ceruza vastagságú darabokat sodortak, majd kemencében kisütötték. Ma már nagyon sokféle grissini létezik, nem csupán különböző lisztekből, de rengetek ízesítéssel is.

kedd, 2013. március 12. 14:57, Nézettség: 2006

Hozzávalók 1 kenyérhez: A tésztához: 7 g élesztő (instant) 1 teáskanál kristálycukor 250 ml víz 750 ml búzaliszt (BL55) 1 teáskanál só 2 evőkanál étolaj 50 g vaj (olvasztott) 200 g sajt - trappista (reszelt) A kenéshez, szóráshoz: 60 g petrezselyemzöld 0.

kedd, 2013. március 12. 14:26, Nézettség: 1834

Hozzávalók 12 db-hoz: A tésztához: 50 dkg búzaliszt (BL55) 10 dkg barna cukor 1 db vanília rúd (belseje) 10 dkg vaj 2 dl tej (1,5%-os) 3 dkg élesztő (friss) 1 db tojás 1 púpozott evőkanál kardamom (őrölt) 1 csipet só A szóráshoz: 5 dkg kristálycukor A töltelékhez: 6 dkg vaj A kenéshez: 1 db tojás Elkészítés: Az é...

kedd, 2013. március 12. 14:13, Nézettség: 1841

Hozzávalók 1 db 26 cm-es sütőformához: A tésztához: 500 g búzaliszt (BL55) 50 g porcukor 50 g vaj 30 g élesztő (friss) 6 g só 1 db tojás 220 ml tej (2,8%-os) 5 g vaníliás cukor - bourbon 1 db citrom reszelt héja A töltelékhez: 100 g marcipán 250 g meggy (befőtt, lecsurgatott) A kenéshez: 1 db tojás Elkészítés Kili...

kedd, 2013. március 12. 14:05, Nézettség: 1873

Hozzávalók 1 kenyérre: A kovászhoz: 20 g élesztő (friss) 1 teáskanál kristálycukor 130 ml tej (2,8%-os) 80 g fehér tönkölyliszt 20 g kenyérliszt (BL80) A tésztához: 190 ml víz 40 g olívaolaj 3 evőkanál burgonyapehely 1 db tojássárgája 1 mokkáskanál aszkorbinsav 1.

kedd, 2013. március 12. 13:57, Nézettség: 1676

Hozzávalók 1 kenyérre: A morzsoltkához: 100 g megkelt kenyértészta 6 evőkanál búzakorpa A kovászhoz: 35 g morzsoltka 500 ml víz A tésztához: 100 g fehér tönkölyliszt 350 g kenyérliszt (BL80) 350 g búzaliszt (BL55) 25 g élesztő (friss) 70 ml víz 6 g barna cukor 10 g burgonyapehely 18 g só 3 ml olívaolaj Elkészí...

kedd, 2013. március 12. 13:40, Nézettség: 1420

Hozzávalók 1 tortaformányi: A tésztához: 500 g búzaliszt (BL55) 7 g élesztő (instant) 100 g vaj 100 g porcukor 10 g só 10 g vaníliás cukor - bourbon 1 db tojássárgája 1 db citrom héja 2 csapott kávéskanál rum - barna 2 púpozott evőkanál kakaópor - holland A töltelékhez: 250 g túró (félzsíros) 80 g kristálycukor 10...

kedd, 2013. március 12. 13:33, Nézettség: 1304

Hozzávalók 8 darabra: 500 g búzaliszt (BL55) 50 g porcukor 50 g vaj 30 g élesztő (friss) 6 g só 1 db tojás (nagyobb) 220 ml tej (2,8%-os) 6 g vaníliás cukor - bourbon 1 db citrom héja A kenéshez: 1 db tojás Elkészítés A sütőt 180 C-ra előmelegítjük, és kivajazunk, kilisztezünk vékonyan a kerámia formákat.

28 bejegyzés | 1 / 3 oldal « 1 2 3 »