Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 

Garam masala

Garam masala

A garam masala az egyik legismertebb indiai fűszerkeverék. Sokféle változatban készül.

A legáltalánosabb összetevői: fahéj, babérlevél, római kömény, koriander, zöld- vagy fekete kardamom, fekete bors, szegfűszeg, szerecsendió-virág.

Az összetevőket száraz serpenyőben megpirítják - ezáltal az ízek intenzívebbek lesznek -, majd vagy egészben, de leggyakrabban őrlemény formájában használják a főzéshez. Húsokhoz, halakhoz használt fűszerkeverék.

Egzotikus fűszereket árusító boltokban, de hipermarketek polcain is megtalálható.

Itthon én még csak nagy kiszerelésben láttam, de érdemes kisebb adagokban üvegbe rakni, a maradékot pedig legumizott zacskóban lefagyasztani.

Ha van egy kávédarálónk, akkor otthon is nyugodtan nekifoghatunk az elkészítéséhez. Ilyenkor izgalmas fűszerillat-kavalkád lengi be az egész lakást.

 

Forrás: www.nosalty.hu

Szerkesztés dátuma: szerda, 2011. szeptember 21. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 3,653


   


Tetszik