Gombás tökleves keletiesen


Gombás tökleves keletiesen

hozzávalók 6 főre

 

fél kg gyalult tök

fél kg laskagomba

15 dkg kolozsvári szalonna

1 fej hagyma

4 gerezd fokhagyma

2-3 chili

1 ek garam masala

1/2 ek őrölt kömény

1/2 ek őrölt koriander

1 tk kurkuma

1 doboz tejföl

1 csokor petrezselyem

fél csokor koriander

citrom

 

elkészítés

 

A hagymát apróra vágjuk, a szalonnát felkockázzuk, és elkezdjük pirítani. Később hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd az apró darabokra vágott chilit. Jöhetnek a fűszerek, ezekkel együtt süssük még 1-2 percig.

Adjuk hozzá a tököt és a gombát, keverjük el, majd öntsük fel vízzel vagy zöldségalaplével (lehet kockából is). Fél órát főzzük.

Sózzuk, majd habarjuk be tejföllel.

Tálaláskor csavarjunk bele frissen citromlevet, és hintsük meg korianderrel és petrezselyemmel. Kínáljuk rizzsel.

 

Forrás: www.nosalty.hu


Szerkesztés dátuma: szerda, 2011. szeptember 21. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,466 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Gombakrémleves Következő cikk: Grizgaluska


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: