Napló

   

 
A DÖNTÉS JOGA… Fehérholló Őskü sorait olvasva   A Döntés Joga Legyen Mindig Tiéd Barátom, Mert Ha Nem Tudod Megtenni Akkor én Belátom Azt, Hogy a Saját Problémád Jó Megoldására Várhatsz Örökké, De lehet, Hogy Soha - napjára! Legyen Tebenned Mindig Olyan Kemény Elszánás, Mely Nem Lehet Sohasem Szánalmas Tétovázás! Ne Akarj Senki Előtt Olyannak Se Látszani, Aki a Prob...
A drága jó  édesapámra emlékezem - Debreceni Zoltán
Apám, édesapám a sírhalmod előtt fejet hajtva állok. Sok-sok éve már annak,hogy a temetőbe,a sírodhoz visszajárok. Olyan sok gonddal,csöndesen mentél el, nem fáj már neked tudom ez a keserű rongy élet. De én szívemben megőrizlek ameddig csak élek. Sok-sok színes virággal díszített sírodon sok gyertya lángja lobog. A szívem a szomorú bánattól majd széjjel szakad.
A DUDARI REFORMÁTUS GYÜLEKEZETHEZ
                Édesapám ezt a verset a Dudari Testvér Református Gyülekezet tagjainak írta 59 évvel ezelőtt. Fogadjátok Szeretettel-:))) A DUDARI REFORMÁTUS GYÜLEKEZETHEZ Nagy ünnepet ülni jöttünk ide – Istent kiált e szent gyülekezet. Kálvinista lelkek húrja zendül, Ezer ajk zeng ma hála – éneket.
A fagylalt
A fagylalt története több mint ötezer éve, Kínában kezdődött. Igaz ekkor még fényévekre volt a mai fagylalt remekektől, az alapjául hó szolgált akkoriban, amit fűszerekkel, gyümölcsök levével és tejjel ízesítettek. Az ókori kínaiak mézzel édesített gyümölcsleveket hóval, jéggel hűtöttek, és ezen hideg édességeket szolgálták fel a kiváltságosoknak.
A falevél sír a fán - Debreceni Zoltán
Debreceni Zoltán tollából.Egy terebélyes fűzfa tövében pihenni leülök. A gondolatom nagyon messzire repül. Kedvesem rólad gondolkozom. Fúj a szél, sírva zúgnak a fán, a sárguló falevelek. Minden fonnyadt levél, most rólad beszél. A többsávos mezei úton csak bánat s könny van, meg sok-sok falevél.
A falevél sír a fán - Debreceni Zoltán
Debreceni Zoltán tollából.Egy terebélyes fűzfa tövében pihenni leülök. A gondolatom nagyon messzire repül. Kedvesem rólad gondolkozom. Fúj a szél, sírva zúgnak a fán, a sárguló falevelek. Minden fonnyadt levél, most rólad beszél. A többsávos mezei úton csak bánat s könny van, meg sok-sok falevél.
A falu bolondja
Minden egyes falunakMegvan a bolondja,Aki butaságaitKimondja, elszólja! Mind-mind rajta nevetnekFelnőttek, gyerekek,De még ők is lehetnekSérültek, betegek! És akkor majd rajtuk isMulatnak, röhögnek,Azok, akik azelőttBarátok lehettek! Minden egyes falunakMegvan a bolondja,Nehogy egyszer az legyen,Aki ezt olvassa!
A FAVÁGÍTÓ
              A FAVÁGÍTÓ      Az évtizedek során már többször írtam arról, hogy Bakonyszentkirályi (a falu Veszprém megyében van és hosszú idő óta 1000 fő alatti lakosságot számlál. 2011 ben 826 fő lakosa volt) születésűnek vallom magamat. Annak ellenére teszem ezt, hogy anyakönyvileg a Zirci Kórházban születtem 1948. 03.
A férfiak nevében
Kiérdemelt tisztelettelKöszöntjük ma őket,Szívből jövő szeretettel,Az igazi nőket! Ő nélkülük nem lehetneBoldogság a földön,Olyan lenne ez a bolygó,Mint egy férfi börtön! Teljesítjük vágyaikat,Ahogy telik tőlünk,Cserébe csak azt reméljük,Keveset bűnhődünk! Ígérjük, hogy nem csak egyszerDicsérjük meg őket,Amikor az egész világÜnnepli a nőket!   2015.03.05.
A FÉRFIAK VILÁGNAPJA…  Talán ennyi nekünk is kijár.
                A FÉRFIAK VILÁGNAPJA… Talán ennyi nekünk is kijár.   A Férfiak Világnapja ma vagyon, Hölgyeim, erre figyeljetek nagyon, Hiszen az évben egyszer nekünk is kell Ünnepelni. Ha most nem is énekel Angyalok kara nem fakadunk sírva, Bánatunkban nem temetkezünk sírba,   De ha mai nap egy csókot sem kapunk, Akkor nagyon szomorúak maradunk.

4395 cikk | 19 / 440 oldal