Zöld övezet - Legolvasottabb cikkek

   

Márciusi halaszthatatlan tennivalók
Kertészkedés »
-Műtrágyázza a palántákat,még mielőtt az ültetőföldbe lévő tápanyagok kimerülnének. -Mulcsozza az ágyásokat és a szegélyeket, amíg a talaj nedves, hogy később kevesebbet kelljen öntözni és gyomirtással bajlódni. -Most vesse el a nyári dísznövények, az egynyári kúszónövények, a fűszernövények, a szagosbükköny, a paradicsom és számos más zöldségféle magvait.
Tapolcai-tavasbarlang
Természeti kincsek » Nemzeti parkjaink
Tapolcai-tavasbarlang (Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság) Az ország egyetlen barlangja, amelyet csónakkal járhatnak be a látogatók. 1903-ben kútásás közben fedezeték fel a barlangot, amelynek a 13,7 millió éves kőzetébe a feltörő meleg víz alakított ki járatokat. A barlang száraz ágában kisebb szoba nagyságú termek láthatók.
Siófok, a Balaton fővárosa
Természeti kincsek »
Siófok Somogy megyében, a Balaton déli partján helyezkedik el. A Balaton-part legnagyobb városa több mint 24.000 lakossal, emellett rendkívül népszerű üdülőváros mind a hazai, mind a külföldi turisták körében. Északról a Balaton, keletről a Mezőföld, délről és nyugatról pedig a Külső-Somogy határolja. A Balaton medencéjének eme pontjától ered a Sió.

103 cikk | 11 / 11 oldal