csütörtök, 2015. október 8. 10:11, Nézettség: 501

              ERDŐK KIRÁLYNŐJE… Maci pajtás kézcsókkal teszi hódolatát   Erdők Királynője fogadd hódolatomat, Tiszteletem jeléül macis kézcsókomat. Nekünk Te hoztál ide olyan üdeséget, Melegszívű kedves lényeddel oly szépséget, Mely az Erdő Népének régóta hiányzott, Erről eddig csak hunyt szemekkel álmodozott.

kedd, 2015. szeptember 1. 10:53, Nézettség: 691

                ZÖLD - SZÁRNYÚ PILLANGÓ…   Zöld - szárnyú pillangó ül bánatosan, Szomorkodva egy fatuskó tetején. Mellette gombák nőnek illatosan Kelletve magukat és néznek büszkén.   Csendes most az erdő, de a pillangó Lány fejét térdére hajtva szomorú Arccal néz, pedig a teste aranyló, Mint tündöklő szépségű fénykoszorú.

péntek, 2015. augusztus 28. 10:10, Nézettség: 950

                HA A KUTYUS GITÁRT VESZ A KEZÉBE…   Ha a kutyus gitárt vesz a kezébe, Mindenféle dallam jut az eszébe. Pengeti a húrokat és dalra kap, Jól kezdődik számára a mai nap.

hétfő, 2015. június 22. 14:47, Nézettség: 632

              MACI PAJTÁS GITÁRT VETT A KEZÉBE „Mese, meskete”   Maci pajtás gitárt vett a kezébe, Mert szomorúan gondolt Kedvesére, Aki hűtlenül elhagyta örökre, Mert Maci nem gondolt az esküvőre.

csütörtök, 2015. május 21. 08:28, Nézettség: 723

            BÁNATOS BOHÓC ÜL A SÍNEKEN… Bánatos Bohócot látok Gyerekek   Bánatos Bohóc ül a síneken, Nem is Bohóckodik már szívesen, Mert elhagyta a Szerelme Lujza, Aki a Cirkusz óriás lánya. Kalapja felett a nehéz vagon, Piroslik orra a fénylő napon.

péntek, 2015. február 20. 09:05, Nézettség: 664

            TUDOR VAGYOK  FEBRUÁRBAN Csak egy Törp hangos gondolkodása V.   Tudor Vagyok Februárban, Albérletes kis lakásban Éltem kicsit a városban, Zakatoló nagy ricsajban, Mert a „Tesók” már meghaltak, „Hófehérkék” sem tolongnak.   Az Emberek Békétlenek, A Bankok Kíméletlenek, Tele vagyok adóssággal, Nem bírok már a lakással.

hétfő, 2015. január 5. 08:40, Nézettség: 736

            HÓFEHÉRKE, HÉT HÓ TÖRPE… Elmúltak a régi szép idők   Hófehérke, hét hó Törpe, Nem laknak már az erdőbe. Emberek közé költöztek, Más nótákat énekelnek. Nem dalolják: Hej, hó, hej, Hó, Bányába dolgozni az jó, Mert Hó ország városában Élnek most már Boldogságban.   Hófehérke, hét hó Törpe, Nem laknak már az erdőbe.

péntek, 2014. december 12. 13:10, Nézettség: 701

              MESÉLJ NEKEM NAGYMAMA… Egy kislány vágyai   Mesélj nekem Nagymama, mert hiányzik oly nagyon, Hogy az Óperenciás tenger merre van vajon? Hol van Tündérország, Hét kicsiny Törpe hol lakik, Tudom, hogy ez csak mese, tudom, nem létezik, De mégis kíváncsi vagyok rá, mert ma már ciki, Ki mesét hallgat, nem okos telefont bűvöli.

szombat, 2014. december 6. 09:15, Nézettség: 594

             KEREK ERDŐ KÖZEPÉBEN… Télapónak az erdei állatok is fontosak   Kerek erdő közepében üldögél a Télapó, Körülötte összegyűlt a sok kis erdei lakó. Kíváncsian arra várnak, idén mit hozott nekik, Mert a havas erdőben sok kis állatka éhezik.

vasárnap, 2014. november 9. 13:43, Nézettség: 637

              MACI BÁNAT   Fő a feje Macikának, hogy mit egyen ebédre, Úgy gondolta szert tesz majd egy kis lépes mézecskére. Becserkészte a fészküket óvatosan, csendesen, Szája szélét nyalogatva cuppogatott kéjesen. Felkúszott a magas fára, hogy a mézet elcsenje, De a balga nem számított a méhecske őrszemre.

95 bejegyzés | 5 / 10 oldal