Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 

Szivárvány kocka

Szivárvány kocka

hozzávalók 6 főre

  • 9 tojás
  • 9 ek liszt
  • 9 ek kristálycukor
  • piros ételszínezék
  • 1-2 ek kakaópor
  • csipet só
  • sárgabaracklekvár
  • tortabevonó
  • dekor cukor

 

elkészítés

 

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy nagyobb tálba ütjük. Egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot. Fényesre verjük, majd jöhetnek bele egyesével a tojássárgák. Ezután nagy mozdulatokkal, lassan beleforgatjuk a lisztet is.

A piskótatésztát három egyenlő részre osztjuk. Az egyiket beszínezzük az ételszínezékkel, amíg szép rózsaszín nem lesz. A másikba belekeverünk 1-2 ek kakaóport. A harmadikat simán hagyjuk.

180 fokon sütjük az első piskótát, kb. 10-15 percig, tűpróbáig. Ugyanígy járunk el a második és a harmadik piskótával is.

Ha készen vannak a piskóták, megkenjük őket lekvárral, és egymásra helyezzük őket. A tetejét csokimázzal vonjuk be, és színes cukorral díszítjük.

 

Forrás: www.nosalty.hu

Szerkesztés dátuma: szerda, 2011. szeptember 21. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,509


   


Tetszik